E-mailTel: 070-208 43 23 Facebook Logga in

Nyheter 2010

colansormvackraste2010 colansormvackraste20101

“Colan” Noidens Rigth on Time, Sörmlands vackraste veteran 2010 samt nr 2 på Sörmlands vackraste hund . Dom: Robert Paust

lova9v.1 lova9v

Vi presenterar vår nya flockmedlem: Jasam’s Perfect Love Affair “Lova”, Tusen tack Hanne för denna underbara lilla Tös!

29/12:

GOD FORTSÄTTNING på er ALLA! Hoppas ni har överlevt julens alla godsaker & härligheter! Ja, året börjar närma sej sitt slut å vi blickar tillbaka på ett år fullt med fantastiska resultat. Både vad det gäller utställningsresultat & respons från lyckliga valpköpare! Året avslutades som vanligt straxt innan jul med utställning på Älvsjömässan. Vi är kanonnöjda med resultatet, då vi snabbt summerar det till Bästa hane 3: Noidens Hero Heartbreaker & 4a Noidens White Zimba Of Hana. På Tiksidan hade vi med Noidens Baby Be Good, som kom som nr 3 med ck i championklass men sen oplacerad i Bt. Hennes syster ställdes i ökl & fick 1-2 ck men inget mer. Som nr 3 i öpkl kom Noidens Ai-Shiteru Lajka- hennes bror Noidens Atarasii Aizyoo passade samma helg på att åka till Litauern på 2x intutställning & där blev det full pott: 2x Bir,2x cacib, Cert & Liuch, IONTUCH, Stort grattis David!!. I Stockholm, om vi nu återvänder dit blev NOIDENS Uppfödargrupp BÄSTA GRUPP! & i finalen 1 av de 10, av 48 gr!!, att gå vidare i finalomgången men sen var det tack & adjö*Fniss. men självklart var vi kanon nöjda efter en härlig utställningsdag!
Vår nya lilla norska prinsessa har funnit sej väl tillrätta & har en extramamma i Sessan & en kanonkompis i Hiro, & håller flocken sysselsatt med en massa hyss om dagarna,ha,ha,ha…

Nu Önskar vi er ALLA en riktigt GOTT SLUT & ett GOTT NYTT ÅR så hörs vi nästa år!! PS… kan berätta att Sessan är 3 veckor på väg & redan nu så är jag övertygad om att hon är dräktig!! & flera nyheter är väg i början på nästa år som vi med spänning ser fram emot!

Vi hörs nästa år!! Hälsningar Maggan & Björn/ Noidens Kennel

9/12:

Sessan översakade oss med att börja löpa mycket tidigare än vad vi räknat med men efter att ha vart till vet. & tagit prov på hur hon låg till i löpet så var det bara att göra ett nytt besök hos “Gismo”. Nu håller vi tummar & tår att det i alla fall blir 1 hane denna gång:)
4/12:

Halloys på er alla därute i kylan, burr,ja nu är vintern här igen, just nu – 9 gr c ute , strålande sol & gnistrande snö! Ja , nu är det åter ett tag sedan jag uppdatera men här kommer en liten samanfattning: Den 23 November var vi till Eskilstuna & Colan fick vara med att tävla om årets vackraste Sörmlänska hund. En otrolig upplevelse efter allt han har vart med om under året, han blev ju åter opererad i Juli & det var nog ingen som trodde (inte minst jag!) att han skulle återhämta sej så pass att han skulle kunna delta på en utställning igen…. Men JO då, han har hämtat sej snabbare än någon kunnat fatta & skulle få vara med på denna tillställning. Han ställde upp i både “vackraste veteran” & “Årets hund”. Domare var Robert Paust från USA men numera bosatt i Sverige. 25 hundar var anmälda att delta. Först ut var veteranerna, endast 2 till antalet & Colan slog en Keeshound.! sedan i tävlingen årets vackraste ( man gick 2 & 2 & en åkte hela tiden ut & startnr lottades) Colan började med att slå ut en Akita, i nästa omgång en Welsh Corgi Cardigan. Till slut var det en Dvärgschnauzer p/s, en Faraohund & Colan kvar… Som nr 1 kom Schnauzern & colan som nr 2!!! Tjhiho….Helt otroligt, han har deltagit 3 gånger på denna tillställning (förra året var han inte med) & han har alltid placerat sig! KANONKUL! Kvällen sedan fortsatte med en mycket god middag !

Förra helgen var vi till Lilleström i Norge för att vara med på Nordisk-Vinnarutställning men framföerallt för att hämta hem vår nya lilla flockmedlem, lilla “Lova”. En av en syskonskara på 3 tikar efter Far: Oki-Soto’s Cool Chaki – Mor: Daesdaemar Secret Affair(Imp Austr.) ska bli mkt spännande & se vad det blir av henne men så här långt är vi mer än nöjda! extra kul är det ju att vår gammle “Love” ligger bak på hennes far så därför vart ju hennes tilltalsnamn “Lova” så klart! Hon kommer få en egen sida så småningom….. Hur gick då då på utställningen, jo då, vi är nöjda, Bäst gick det för Åsa polfalk/Nilsson’s Noidens Vit som en Snö som kom som nr 3 i Bästa tikklass! Kanonkul för Åsa!!! Colan blev BIRVETERAN med ck men ingen placering i Bh. Zimba var med i championklass men fick inget ck då han lämnat pälsen hemma.På tiksidan var det då 2 hundar från Noidens, N vit som en snö som vann klassen med Ck å så N. Baby be Good som kom som nr 4, en kanonkritik men inget Ck… kändes ju LITE surt,ha,ha.. i champkl. var det Noidens Dizela Silver Dream & våran “Dacki”. Dizela fick 1-opl. & Dacki 1-3 Ck men oplacerad i BT. Bir blev Stärnsmällens fenomen & Bim blev Freddygårdens Key To Jou. STORT GRATTIS TILL ÄGARNA! Noidens deltog sedan med en uppfödargrupp & blev bästa grupp med HP.( se bild & deltagare på resultatsidan) Tusen Tack Hanne & Eva för en trevlig helg tillsammans i stugan på Bogstads camping. på söndagen styrde Björn & jag med hundar hemmåt & detta skedde i värsta snöovädret, men vi tog det lugnt & kom hem hela….

19/10:

Halloys! Oj, ja nu var det länge sedan igen! Förstår inte vart tiden tar vägen….*smile Sommarn tog lite för snabbt slut, å nu är kallt & ruggigt ute. Björn & jag var på en semestertripp till Grekland, Gorgiopoli på Kreta, ett helt fantastiskt ställe där vi hade 30-35 gr varmt å kanonväder. Hemma hos hundarna var våra underbara barn.

Tyvärr vart det inga valpar på Dacki & Tokiro, det troligaste var nog att vi parade aningens sent, men vi hoppas få/kunna göra om denna parning på nästa löp i början på nästa år.

På utställningsfronten har det vart lugnt ett tag nu, men till helgen ska vi till Söök’s tävlan om Sörmlands vackraste Hund” där “Colan” ska vara med för första gången efter sin operation i juli som han har återhämtat sej fantastiskt efter!
Sen planerar vi att åka till Norge i November & självklart blir det Stockholm i december…

önskar er alla en fortsatt trevlig höst !

16/8:

Hej Svejs! Nu är vi hemma igen efter en tripp till Norge.Även om framgångarna på de 2 utställningarna uteblev så har vi haft en toppenhelg!! Jag hade inte stora förväntningar då Hiro & Dacki som skulle med helt har tagit av sej pälsen. Hiro är dessutom i värsta slyngelådern såå.. ja,ja.. kul var det att träffa alla jappefolk i alla fall!! Det var i fredags som Sivan & jag packade bilen & for iväg. Resan gick stråland fast det efter Karlstad regna så man knappt såg vägen! Vi mötte först upp Wenche , Kennel Okkoyomas,i Drammen då våran Dacki skulle få träffa hennes vackra hane Nuch Tokiro D’ Tyrisholt (e: Norduch Okkoyomas Charlie u:Suchine Dikita). Efter kärleksmötet styrde vi mot Bogstad Camping, där Hanne väntade tillsammans med Sivs valpköpare Camilla med familj (Puli) & ett gäng andra jappefolk. Det blev en koslig kväll me mycke snack, men vi kom skapligt i säng för vi skulle upp tidigt! 5.30 ringde klockan!

Dag ett: vi kom i bra tid till utställningen där vår ring låg när på i en POL! Efter flera dagar med nederbörd så var det inte bara BLÖTT utan det var SKIT VÅTT!! Man hade vatten över skoskaften kan man lugnt säga, ha,ha,ha… å när hundarna var på backen så rann det lera om ben & magar , att de dessutom vart prickiga av lera på sidorna när man gick brevid å det stänkte…ja ni kan ju föreställa er, BLÄÄÄÄÄ! Domaren denna dag var Torbjörn Granheim från Norge. Hiro var först ut & fick en slät 2a…. ja,ja… urfälld å i slyngelåldern, ok. I ökl var Ingers Noidens kelvin med & han fick en 1a & plasera sej som nr 2 med Ck, men blev sedan oplaserad,Sivs Bogieman kom i champkl som nr 2 med ck & blev sedan 2a i Bästa hane med Rcacib ( som kan bli ett CACIB!) . Bästa hane blev oxå en svensk hund, Lena Bergqvist’s Rowelys Zorro Of Felix. Så tikarna… Dacki gick i ökl & kom som nr 2 i klassen men inget ck 🙁 ! i championklass var Tine med, med Nuch Noidens Born To Be A Queen men hon blev oplacerad. Bästa tik blev veteranen Freddigårdens Cruella De Ville. BIR blev den svenska hunden, stort grattis igen Lena!!
Efter att Dacki haft ett lyckat kärleksmöte med fästmanen styrde vi kosan till campingen igen där det blev stor-rengörning av både folk & hundar, kan berätta att vi var några som faktiskt duschade med skorna på, för att även dessa skulle bli rena ,ha,ha,ha….. Sen tände vi grillen & det blev en god middag i goa vänners sällskap, å lite jordgubbsbubbel …..

Dag 2: Upp ännu tidigare eftersom Puli var först i ring & i går så blev det kanonlånga köer vid insläppet ( vissa stod i bilkön i 2,5 tim!!!) vi slapp ju det men tänkte att NU kommer ALLA att åka tidigare så… ställde kl på 05.00 men vissa var uppe å satte på kaffe redan 04.40, & det var INTE JAG!! så vi kom fram till utställningen i MKT GOD tid, typ 7.00 & slapp köerna även denna dag 😉 ! I dag var det då NORSK VINNAR utställning som dömdes av David Cavill från Storbritanien.Ringen som i dag var placerad på andra sidan, var riktigt TORR & fin! Hiro först ut även i dag & han fick en 1a,TJIHO!!! ha ha ha… sedan kom han som nr 3 men inget mer. Noidens Kelvin vann sin klass & fick CK…… ett av de få som skulle delas ut i dag. I championklass var det 13 championhundar & av dessa fick 2!!! CK, helt sanslöst då det var många fina hundar där! Vinnaren & BIR blev Hannes Jasam’s Very Tasty Grandson D’Akido, som sedan även blev Bästa hane. Ingers W. Kelvin kom som nr 3 med Rcacib men som blir ett Cacib, Supergrattis Inger…. Hunden på andra plats var en Junior & han tog Certet. av 26 hanar delade domaren ut 4 ck!! OM det var så att han inte gillade våra hundar, vilket han SA att han gjorde, eller att han inte fått rätt information om vad ck var, ja, det kan man ju bara spekulera i….. ! Men det vart inte bättre hos tikarna. Dacki vann ökl men fick inget Ck! av 22 tikar dela han ut 3 ck!! Bästa tik & BIM var oxå Hannes: Jasams Just a Flower of Harry, som nr 2 Med Cert & Rcacib blev Yvonnes tik Chacha Wo Ireru Hime Of Teika Kazur & hon blev även Norsk Champion!! Med andra ord så hade Hanne med sej både hane & tik med Norsk Vinnartitel-10 i bagaget.ÅTERIGEN KANONGRATTIS HANNE!!!!! Efter finaler & ett nytt lyckat kärleksmöte för Dacki så styrde vi till Campingen där det återigen blev Jordgubbs skumpa & grillat med färsk potatis, sååå gott! det blev åter en kanontrevlig kväll med många glada skratt men redan vid 22.30 stöp vi i säng, såååå trötta!

05.30 ringde klockan på måndag morgon å Siv & jag styrde hemåt trötta men så nöjda efter en kanontrevlig helg!! TUSEN TACK ALLA som bidrog till att vi fick en KANONTREVLIG helg, & redan nu planerar vi nästa resa till Norge inom en snar framtid ;0)) !

& ett STORT TACK till Wenche som lånade ut sin fina Takiro till vår Dacki, Nu håller vi tummar & tår att det blir valpar om en så där 9 veckor…….
Nu laddar vi om batterierna till nästa helg då det blir SÖÖK’s Utst. i Eskilstuna! Inte för att ställa, men väl för att JOBBA!! Ha de’ gött tills vi hörs igen!!

10/8:

Oj,Oj,OJJJ Nu får man nästan skämmas, nu var det verkligen länge sedan jag uppdatera, FÖRLÅT!! Sedan man börja med Facebook , där allt går så mkt fortare så blir tyvärr hemsidan lidande!! Men Nu SKA det bli bättring, jag lovar! & naturligtvis har det ju hänt en hel del sedan sist men jag får fatta mej kort & så får jag be er gå in & titta på resultatsidan te.x, som jag försökt att hålla uppdaterad. Måste först berätta att alla valparna har naturligtvis flyttat & alla har funnit sej väl till rätta i sina nya hem & vi önskar dom fortsatt stort lycka till & vi ser fram mot de små rapporter som kommer på mail & telefonen.

Sedan har vi ju vart på en del utställningar:

* 12/6 Avesta

*3xJönköping 19-21/6

* 6/7 Norrköping<br<

*3/7 Jsk’s Special i Oskarshamn

*24/7 Köping<br<

Det har vart med blandade resultat på dessa utställningar men i stort är vi mkt nöjda! de som framförallt har visat framfötterna är valparna i H-H-kullen, eller då Heros syskon. Hero själv har ju gått väldigt bra & på sin Första off. utställning som var på specialen kom han som BÄSTA HANE 2a!!! Med Cert, helt fantastiskt & att sedan hans syster & bror samma dag slog till & blev BIR & BIM i Borås…. ja, vad säger man: Jag är såååå stolt!! Men Som sagt, läs mer på resultatsidan.

I Jönköping hyrde Sivan & jag stuga tillsammans med Kirsi & Minna från Finland & vi hade några riktigt trevliga dagar tillsammans & med strålande resulat.

Årets special gick av stapeln i Oskarshamn & det blev en riktigt trevlig tillställning om än något hett, då det var strålande sol. BIM blev den vackra Slåbodas Penny-Worth som våran Colan är far till. Att då Penny-Worth dotter Alegros Ronja Sweet as Sugarblev BIR visar att även hans barnbarn håller, kanonkul, så återigen ett STORT grattis till Irene Pettersson som äger dessa 2 hundar, & som fick en fantastisk dag denna dag!

3 nya champions har det blivit i sommar oxå som kommer från Noidens: Den norskägda tiken Noidens Born to be a Queen, Norsk UCH äg:Suzettwe Aalstedt & Tina Björnevall.
Such Noidens Coca-Cola, äg: Saga & Sussane Björnebäck samt Such Noidens Dizela Silver Dream “Vinna” äg: Anne Huhtanen STORT GRATTIS TILL ER ALLA!

Sen måste vi skryta lite till, har ju helt missat att berätta hur det gick då vandringspriserna delades ut på Jsk’s årsmöte!! Årets japanska spets blev Lena & Jan-eriks NOIDENS WHITE ZIMBA OF HANA!! Tjihooo, kanonkul! Fler som det gick bra för var Åsa polfalk/Nisson’s Noidens Vit som en Snö som kom som nr 4a av tikarna. Årets Tikvalp blev Maud & Tommys Noidens Goldiana Goldie & där nr 2 vart hennes syster, vår egen N. Graceful Gina. På vetranlistan Kom Colan som nr 3 av hanarna(på en utställning), & bästa tikveteran blev Maud & Tommys Noidens Lady Di”Lii”( som tyvärr inte finns bland oss längre) “Lii” blev dessutom 2a som årets avelshund! Noidens kennel blev 2a som årets uppfödare. Stort grattis till er alla & STORT TACK TILL ALLA ER SOM VISAR NOIDENHUNDARNA !!

Måste även berätta att Colan på nytt är opererad, exakt nästan på dagen efter ett år sedan han gjorde sej illa sist. Man tror att denna skada troligtvis kom till då han gjorde sej illa första gången men att man trode han i bland markera på det”friska” benet för att avlasta det skadade. Men nu tror man att han även gjorde sej illa i detta ben, korsbandet var inte av, men mkt uttänjt & i brosket runt patellan fanns en spricka!!! HELT otroligt hur han kunnat gått med detta så pass länge & INTE visat att han hade ont, för ONT gör det säger Lennart Sjöström, på Strömsholm. Tack & lov var det Lennart som opererade även denna gången & det har gått fantastiskt bra. På återkontrollen efter 2 veckor markerar han inte ens, vilket de förundras över på strömsholm. Tyvärr har nu inte Colan vett att vara rädd om sej & han får absolut inte Hoppa,Springa,Busa… Inga snabba rörelser alls, så tyvärr blir det att tillbringa även denna sommar i bur…. men det är otroligt vad han finner sej trots allt! Nu har vi börjat med simträning 2 ggr i veckan & lite längre promenader i skritt. Om 2 v. ska vi träffa Lennart på Strömsholm igen så får vi se vad han säger… Men som det ser ut nu så tror jag nog min lille Prins syns på utställning igen innan året är slut!

Nä, nu tror jag det får räcka, har säkert glömt massor, men som sagt jag ska bättra mej med att uppdatera!!
Nu laddar vi inför Norge som vi ska till i helgen som kommer, ska bli KANONKUL & träffa gamla jappe-vänner man tyvärr inte träffar så ofta! Jag har med mej Dacki,HELT NAKEN, men det passar kanske bra då hon ska få träffa en fästman där;0))! & Hiro som oxå fällt ur en del, så det blir väl som det blir, vi åker samman med Sivan som bara har Boggieman med sej, så det blir en rätt lugn resa hoppas vi trots att löptiken är med.

Ha nu en fortsatt trevlig sommar på er alla, så hörs vi snart igen!!!

27/4:

Halloys! här kommer en liten snabb rapport från helgens utställning. Det var i söndags som Björn ,Jag, Colan & Gina åkte till Västerås. Eftersom askmolnet ställt till med en del bekymmer för arrangörerna så var det domarändring på många raser, även japparna, & vår domare denna dag blev Ewa Nilsen. 19 jappar skulle dömas & först ut var Monika Mattsons Noidens Silverdream Ceasar som jag hjälpte att ställa i öppenkl. han fick en kvalitets 1a & kom som nr 2 i klassen men inget mer då han ännu behöver utvecklas lite mer i sin kropp . I veteranklass var det Noidens Rigth on Time” Colan’s tur, & han vann klassen med Ck. i bästa hane var det 3 hanar som konkurera & Colan Vann, YES! Så tikarnas tur där jag hade Noidens Graceful Gina med i ungkl. Den vann hon & fick Ck & placera sej som nr 3 i bästa tikklassen! Så blev det bir & Bim där Colan konkurera med Bästa tiken som vart Pihlajaniemen Tsuki No Hana & BIR blev COLAN!!!JIPPIIII! En härlig kännsla att äntligen få stå längst fram igen efter att ha blivit 2a bh ett flertal gånger ;0) !& med tanke på vad han har gått igenom sedan i sommras så är det fantastiskt att han återhämtat sej fullt ut!! I finalerna så var det tack & adjö i veteranbiset men i Gruppen blev han en av 7 utplockade & den sista tt bli avtackad så man kan ju säga att han kom som nr 6 i gruppen,ha,ha,ha… ! Glada & nöjda styrde vi kosan hemåt för att jag skulle genast åka till jobbet & jobba! TUSEN TACK ÄLSKADE SANNA för att du tog hand om gänget här hemma, du är en PÄRLA! Nu laddar vi om batterierna för att nästa helg genomföra den traditionella 1 Maj utställningen på Strängnäs Lokala kennelklubb! kanske vi ses där……

23/4:

Hej På er Alla! här kommer en liten rapport om valparna. De fick en liten tuff början då Sessan inte hade tillräckligt med mjölk & vi var tvungna att ge dem lite tillskott, men nu har det kommit igång ordentligt så nu växer dom på sej ordentligt. Sessan är en kanonduktig mor som sköter sina små exemplariskt! har lagt in vikter på deras sida så ni ser hur det växer…..Annars laddar vi för utställningen i Västerås i helgen, hundarna är inte fräscha nu efter allt regn men i dag har vi strålande sol som vi hoppas håller i sej! Trevlig helg på er alla!

21/4:

NY DESIGN PÅ HEMSIDAN! Tusen tack Kim…. hon har jobbat LÄNGE med sidan MEN SÅ BRA DET BLEV! Vet inte hr jag ska kunna tacka dej vännen! Nu ska ska jag bara lära mej att Sköta den oxå… med koder som är rena grekiskan för en annan!! Allt bara bra med valparna, som växer på sej. Vikttabellen ska fyllas i inom kort samt nya bilder….HMmmm om jag nu bara vet hur man gör!!

18/4:

Hej svejs. I går överraska Sessan oss med att sätta igång & valpa, hade räknat med mitten på nästa vecka då första parningsdag var på tisdag & sedan en vecka framåt…Men hon hade en mage som var helt otrolig, kunde på slutet knappt ta sej upp för trappan så antar att det vart trångt där inne så det ville ut ;0) ! & när valpningen väl starta så lyckades hon föda fram 5 välskapta tikar på 1 timme!!! Helt otroligt… & vilken mamma! Hon är helt fantastiskt, & åter får man farsineras av hur naturen har sin gång & hur en förstagångstik vet EXAKT vad som ska göras…. helt fantastiskt! Vi hade då tyvärr en massa hanar som valpköpare väntat på men tyvärr… Å ni som väntar besked…. jag hör snart av mej ;0) !

5/4:

Hej, & god fortsättning på påsken! Hoppas ni fått massor av godis & god mat som det ska vara i påsktider ;0) ! Gårdagen tillbringade vi uppe på Älvsjömässan & VILKEN dag det blev! Björn fick följa med , vilket han tyckte va kanonkul förstås eftersom han tyvärr inte får plats att följa med så ofta, men Sivan blev i går hemma med en valpning så då gick det bra. GRATTIS Sivan till Donnas 2 söner! Vi var på plats i god tid, bedömmningen började inte förens kl 10.00 i vår ring. 18 jappar var anmälda till Hans-Åke Sperne. Först ut var dagens ända valp, vår egen “Hiro”, Noidens Hero Heartbreaker. Sist han var med gick det ju inte så bra, & även nu tyckte han att detta med utställning var ett märkligt påfund, men rätt som det var ramla poletten ner & han visade sej riktigt bra! Han fick en kanonkritik & Hp & blev BIRVALP ! Därefter var det öppenklass hanar ( inga jun./ungh. anmälda) & jag skulle in & visa Monikas Noidens D´Silver Dream Ceasar. 3 hanar i denna klass som vanns av Noidens Coca Cola med Ck, äg: Sussane Björnebäck om rest ner ända från Sundsvall. Ceasar kom som nr 3. I championklass var 4 hundar anmälda men 3 deltog & Lena & Noidens White Zimba of Hana skulle in. De skötte sej galant & vann klassen med ck! Så var det Noidens Rigth on Times “Colan” tur att gå in i veteranklass. Det gick strålande & han fick ett Ck. Så var det dags för bästa hane… å gissa om vi fick springa, varv på varv på varv…& så börja domaren placera nr 4 : Noidens Coca Cola, å vi andra fick springa vidare… så nr 3: Enfloy’z Oeddie Xellent like Floy… å vi andra sprang vidare…. ha,ha,ha.. så vart det som nr 2 Colan & vann klassen gjorde ZIMBA! Certet vanns av N. Coca Cola , så nu har han bara ett kvar innan svamptitteln är vunnen!! Så var det tikarnas tur… I unghkl skulle vår egen Noidens Graceful Gina in, hon är ju lite i “slyngelåldern” så vi var glada att vinna klassen med ett HP. I öppna klassen skulle Lena in med “Molly” Noidens Snowstar of Geisha, länge sedan hon fick vara med så det var kanonkul ! Hon kom som nr 2 i klassen med ck, & blev slagen av Pihlajaniemen Tsuki No Hana, & detta blev även bästa tik klass då det delades ut 2 ck’n till tikarna denna dag! & vinnaren fick då Cert & cacib & blev Such i dag! Så var det tävlan om BIR & Bim & där vann ZIMBA, Tjihoooo! Colan Vart BIRVETERAN & så hade vi en uppfödargrupp som blev bästa grupp med Hp! Så WOWWWWwwwwww det blev en kanondag för kennel Noidens! Vi var även in i finalerna med det blev tack & adjö för alla… men vi visade upp vår underbara ras i alla fall! STORT TACK till alla er som bidrog till att vi fick en kanontrevlig dag på Älvsjö & åter ett STORT GRATTIS till er ALLA som det gick strålande för! Uch… tittar nu ut & vad ser man DET SNÖAR!!!!!!!!! knappt man tror det är sant….GRRRrrrr vill ha VÅR NU!

Måste förstås berätta att Sessan fortsätter att växa, nu ca 2,5 v kvar ;0))) !

100322

Halloys på er Alla! Nu är det ett tag sedan jag uppdatera men det har vart lugnt här hemma. Men måste berätta att vi ser tydliga tecken på att Sessan är dräktig! kanonkul förstås :0)) Vanilla har inte löpt ännu så hennes parning verkar dröja lite… har anmält till Stockholm, ingen påsk utan den utställningen, ha,ha,ha… Det blir även en sväng till Västerås. Ha en fortsatt trevlig vecka på er!

<h3<100222

Hej igen! I går kom vi efter mycket om & men iväg till Eskilstuna & Ssuk’s “Kung Bore” utställning. På Fredag/Lördagen kom det 30-40 cm snö & på Lördagsnatten fortsatte det & när vi vakna på morgonen hade 30 cm till kommit ner & dörren gick knappt att få upp…. & ingen plogbil hade plogat på morgonen Hmmmm, men vi hundmäniskor är ett märkligt släckte tror jag för vad gör man JO: man sätter sej i bilen & åker i alla fall, det får bära eller brista typ,ha,ha,ha… men det gick bra & väl ute på stora vägen var det plogat! Med mej hade jag Colan( helt stissig p.g.a 4 löptikar hemma!), Sessan (i höglöp!) & Hiro som skulle på premiärutställning! Det skulle visa sej bli en mycket trevlig dag. Hero (Som kallas Hiro) skulle starta först i sin ring. 8 valpar var anmälda & domare var carin Åkesson, & i Hiros klass hanar 4-6 månader var det 2 anmälda. Hiro var inte alls sugen på att gå runt i ringen & tyckte detta med utställning var ett mycket märkligt påfund, ha,ha,ha….men han fick en kanonfin kritik & ett Hp men den andra vann ;0)) ! BIRvalp denna dag blev faktiskt ett “barnbarn”, en valp efter Noidens Lord Linus( bror till Love) en kanonfin tik som vi säker får se mer av framöver, grattis Rose-Marie & Monika till denna lilla juvel! Så var det dom äldre hundarnas tur & de skulle bedömmas av Elisabeth Spillman. 11 Hanar & 22 tikar var anmäla men en del lyckades inte ta sej till utställningen då de var insnöade medans andra kom “i allra sista minuten” eller hur du Sivan,ha,ha,ha…..! Första Noidenshunden var Davids Noidens Atarashii Aizyoo”Issmo” i championklassen som han vann & fick Ck! Sen var det Colans tur i Veteranklass där 2 hundar deltog men Colan vann & fick Ck. I bästa hane VANN COLAN, Yes! på plats 2 kom Carinas inlånade mycket fina hane från USA som gjorde utställningsdebut i Sverige, & VILKEN DEBUT då han fick med sej Certet hem, grattis igen Carina!! & “Issmo” kom på en mycket fin 3dje placering, STORT GRATTIS & bra jobbat DAVID!! Så var det tikarnas tur & i Ungklass fick jag hoppa in & hjälpa Tommy att visa noidens Goldiana Goldie, hon vann den klassen & fick Hp. i öppna klassen var det hela 10! tikar som visades, bl.a Noidens Ai-Shiterui Lajka & hon fick en 1a men blev oplacerad. Matte Julia är kanonduktig & visar henne kanonfint!! Vann klassen gjorde Sivs Kovachii’s Cristata & hon fick ck. Så var det “Sessans” tur i championklass, 4 deltagare, & placering 2 med Ck. I bästa tik sedan placera sej Sessan på en reservplats. Sivs Cristata kom som nr 3 & fick Cert & blev därmed champion i dag!!! Stort grattis igen Sivan! Bästa tik blev en Veterantik så det blev då 2 veteraner att tävla om bir & bim ;0). “Colan”, Noidens Right On Time blev Bim & Rowleys Pride’N’Joy Bir ( även hon ett “barnbarn” faktiskt då hon är efter Noidens Kwannon For Rowleys) . Vi hade även en uppfödargrupp som fick Hp, tusen tack alla som hjälpe till att visa gruppen! Tusen tack alla för en kanontrevlig dag! Väl hemma igen var det bara att ta fram skoveln & börja skotta igen ;0(((( ! nu hoppas vi att våren kommer SNART!

100219

Halloys på er alla. Nu är det länge sedan jag uppdatera men vi har haft datastrul men nu är en ny dator inköpt & jag tror att alla program har hittats & instalerats! Men jag hade ALDRIG klarat det utan Kim’s hjälp, hon är verkligen en PÄRLA!Tusen tack igen KIM! Annars är allt bara bra här hemma, man är ju en aningens less på all snö, men hundarna älskar det & dom håller sej ju skapligt rena så det är ju bra. Nya valpar planeras, titta in på valpsidan…. alla sidor är inte uppdaterade ännu men det kommer eftersom… nu ska det badas hundar, i morgon blir det Ssuk-utställning, förhoppningsvis ska man kanske lägga till eftersom vädret är som det är & det väntas MASSOR med snö. ….. BLÄÄÄÄäääää ;0) !