Uppfödare av Japansk Spets – Breed Japanese Spitz

Nyheter 2006

OBS!!! Inga bilder finns kvar på denna sida och länkar fungerar ej!

16/12:

Vi önskar alla en trevlig helg samt Tredje Advent!

12/12:

Hej på er alla! Ja, så var då årets utställningsår avslutat! I Lördags var det dags för Svensk vinnarutställning uppe på Älvsjömässan. Det var helt otroliga 51 st!! jappar anmälda till Domaren Freddie Klindrup från Danmark.Vi hade en mycket trevlig dag med lite blandade resultat på Noidenshundarna som var 6 stycken till antalet. Jag hade själv med mej Colan, Ellie & yrvädret Vanilla. & snabbt summerat så blev det så här: Först var jag in & visade Monika Mattsons fina hanen Vitagårdens Silver Baron Von Elf som gick i öppen klass där det var 8 st anmälda, Silver lyckades plasera sej som nr 3 med Ck, Vann gjorde en kanonsnygg hane Moalitz Hugo Highspirited (efter vår Noidens Love Just of Power!). I championklassen hanar var det 6 st & Colan kom som nr 2 med Ck. Lenas hane Noidens White Zimba of Hana blev oplaserad. I bästa hane sen blev det så här: 1:  Moalitz Hugo Highspirited, 2: Kannibalens Almighty Angus, 3: Noidens Right on Time"Colan", 4:Rowleys Winner Takes it All, 5: Rowleys Just Justin. Så var det tikarnas tur & där var det Vannilla som börja i Unghundsklass, i den klassen var det bara 2 anmälda & Vanilla fick i dag en kanonfin kritik men på grund av rörelserna en 2:a. I Öppna klassen skulle bl.a Ellie in och tävla med hela 12 st som var anmälda i klassen. Lenas tik N.Snowstar of Geisha fick fin kritik men en 2:a i dag. Sen var det Gunillas N. Sussie in stardust tur & hon fick en första pris, & det fick även Åsa’s N Vit som En Snö, Med i klassen fanns det en tik efter Colan med: Slåbodas Cola Light & även hon fick en kvaliets 1:a. Å så vart det Ellies tur & med en kvalitets 1:a så  gick även hon vidare,YES! Så vart det konkuransklass. Domaren tackade den ena efter den andra för dagen & började plasera tikarna 5,4,3…. å Ellie & jag var fortfarande kvar…. Gud så nervöst det var, MEN A-hallen skulle inte Slippa mitt segervrål när domaren pekade på Ellie som nr ETT!! YES!! OJ, va glad jag blev, Ellie står för sitt sista cert för att bli Such, & nu var det ju inte sååå långt till det… ha,ha,ha…så vart det en l å n g väntan, 9 championtikar & 2 veterantikar bedömdes innan det blev Bästa tikklass… & så började domaren plasera: som nr 5: Slåbodas Orion Bellatrix, nr 4: ????, Nr 3: Silvermånens Frida-Li, ja,nu var det bara 2 kvar… Tinto’s Ellie On Time to Noidens & Juntiken… den enda som kunnde ta certet i från oss…..gissa om det var spännande MEN, Ellie fick se sej slagen men ändå en KANONPLASERING som nr 2 med CACIB, Vann gjode Mikaelas  Chezzay’s Annie The Almighty! BIR blev sedan Lovesonen Hugo!! Sen var vi inne med en uppfödargrupp; Colan,Vit som en snö, Sussie & Vanilla, & vi fick Hp på gruppen. GRATTIS TILL ER ALLA som det gick bra för i dag, & tusen tack för en mycket trevlig dag! jag hoppas att  mina anteckningar i katalogen stämmer med verkligheten, annars hoppas jag att någon hör av sej, vet någon vem som kom som nr 4 i Btkl så hör av er!! Det blir ju lite si & så med skrivandet när man är inne i ringen & springer själv så….

Vill avsluta med att TACKA er ALLA som visar Noidenshundar, ni är verkligen GULD värda, TACK FÖR i år, & jag hoppas att vi ses även nästa år, då vi tar nya tag! Vi kommer nog att som det ser ut, avsluta detta år men en kull valpar, Kiwi börjar bli rund & go runt magen så…. kanonkul! Dessutom hoppas vi ju att även Ellie är dräktig med det är ännu för tidigt att säga… så håll tummarna ;0)) ! Vi kommer dessutom få hem en förhoppningsvis ny liten stjärna i början på nästa år, men det återkommer vi med…  :0) Avslutningsvis: TILL ER ALLA från oss alla på Noidens kennel:  ÖNSKAR VI ER EN RIKTIGT GOD JUL !!

27/11:

Tagit nya kort på Zuzzie som redan hunnit bli 14 veckor! 

23/11:

Vi väntar förhoppningsvis valpar mellan jul & nyår samt en kull i januari…Lagt in stamtavor på dessa på valpsidan…. 

22/11:

Colan har i dag blivit far till 4 välskapta valpar hos Mirja & Jaakko på kennel Zakura Zensen i Finland. 3 tikar & 1 hane, & vi önskar dom ett stort lycka till med valaparna som det ska bli mkt spännande att få följa framöver…..

Sååå, då har man börjat att hämta sej efter en L Å N G resa till Nordisk vinnarutställning i Hamar/ Norge!en tripp på 110 mil tur & retur… det är ju inte konstigt att man i bland blir kallad lite galen, ha,ha,ha…Det var ett glatt gäng som tidigt på Lördagsmorgonen packade in sej i bilen här ute i Sanda, Åsa med Dagny & Edith( Noidens Vit som en snö/ Noidens Pikachu) Lena med Zimba & Molly ( Noiden White Zimba of Hana/ Noidens Snowstar of Geisha) & så jag med Colan ( Noidens Right on Time). Resan upp gick mycket lätt & förhållandevis snabbt, för det var mycket trevligt prat i bilen & då går ju tiden snabbt… Det var första gången vi var i Hamar för oss alla så detta var mycket spännande. Vi skulle bo på ett vandrarhem i Gövik som ligger ca. 3 mil utanför Hamar, där mötte även Hanne upp från Jasam’s kennel & det blev ett härligt återseende eftersom det var länge sedn vi träffades!! Hon hade med sej sin tik Noidens Wilma The Winner for Jasams, syster till Zimba & vår tik Kataya, & det visade sej att hon blivit en riktig Skönhet!!( bild finns på resultatsidan ) Vi hade en kanontrevlig kväll med mycket snack, god mat ( en Lasange som Åsa hade med!) & dryck. Vi kom ändå skaplit i säng för att orka med morgondagen…. Vi hade många hundar före oss i ringen så vi behövde inte åka så vansinigt tidigt på söndagsmorgonen & det var ju skönt. Bara att komma till Hallen & få se den var en upplevelse, den är byggd som ett upp & nervänt skäpp.

När vi sen så småningom letade oss in så väntade den absolut minsta ring jag sett… känndes som om den var 3*6 meter…. & hallen var mer eller minde PROPPFULL! Vår Domare denna dag var Henrik Johansson i från Sverige & han skulle bedöma 40 Jappar. & om vi då börjar med Hanhundarna så kom vår Colan som nr 3 i championklassen & Hannes Jasams Very Tasty Grandson D’akid som nr 2 & Zimba kom som nr 5!! I bästa hanhundsklass var det faktis hela 4 svenskuppfödda hundar…HEJA SVERIGE!! Colan blev plaserad som nr 5 & Zimba blev avtackad sist som oplaserad så man kan ju säga att han kom som nr 6…. Hannes D’Akido kom som nr 4. Bästa hane blev Stjärnsmällens Fenomen som verkligen har skördat stora framgångar….  Så var det tikarnas tur… jag fick det hedersamma uppdraget att visa Åsa’s "Edith" eftersom "Dagny" & hon gick i samma klass där även Lenas Molly skulle in & dessutom Hannes Wilma. Alla våra flickor skötte sej utmärkt, tyvärr fick Molly trots kanonfin kritik en 2a denna dag men vi anndra fick 1:or & fick tävla i Segrarklass: & där kom Wilma som nr 2, Edith som nr 3 & Dagny som nr 4 & alla plaserade var från Sverige!! I bästa tik blev sedan Wilma nr 2 med CACIB!!, Edith nr4 & som nr 5 Dagny& även här var alla plaserade hundar från sverige!! Bästa tik blev Chezzay’s Annie The Almighty! Bir blev sedan "Tommy" eller Stjärnsmällens Fenomen.  Jag hade ju lyckan att få en Uppfödargrupp & där deltog Colan,Wilma, Dagny & Edith.  Vi fick HP på gruppen & blev Bästa uppfödargrupp! ! ( se bild på avels/uppgrsidan Vi gick in bland hur många grupper som helst i stora finslringen men där blev det tack & adjö som det även blev för dom andra japparna som gick vidare i dag! Men vi var där & visade upp vår ras på ett exemplariskt vis, vi var Så himla nöjda med hur dom skötte sej!! Trötta styrde vi tillbaka till Gövik & vandrarhemmet som vi som tur var hade bokat en natt till, skulle man åkt hem på kvällen hade man varit en stor trafikfara! Efter att ha vart på promenad med hundarna fixade vi middag, Chili-corncarne som Jan-E lagat, så himla god!!Denna kväll avslutades lite tidigare än kvällen innan för vi hade en lång resa hem igen, Hanne 10 tim & vi ca. 8 tim! Åsa stackarn hade yttligare 2…. Så vid 1/2 9 så sa vi hej då & startade hemresan…..( Vi kom ALLA hem ordentligt!) TUSEN TACK ÅSA, LENA & HANNE för en kanontrevlig helg….. 

6/11:

Halloys på er alla. Då var vi hemma igen efter en mycket trevlig helg i Motala & på Växjöutställningen! Det var i lördags som Björn & jag med Colan & Ellie samt fam. Bimggeli med hundar & barn for till Åsa & Sam i Motala . Det blev ett härligt gäng som samlades för att ladda inför söndagens utställning! Ja det vart ju rena släktträffen för vår del när alla 9 hundarna som var i huset faktist kom från oss, kanonkul! Hundarna gick bra ihop fast grabbarna hade det lite tufft med nylöpta hundar runt sej, ha,ha… På kvällen  bjöds det på kanongod mat, fast Sam,Björn, & Jan-e gjorde sitt bästa med att förpesta tillvaron för oss andra för dom skulle ABSOLUT äta surströmming, 

Söndagen startade vi tidigt, redan 06.00 för att ta oss ner i tid till Växjö där vi landade straxt före 9.00. Spänningen var stor då både Åsas N.Vit som en snö"Dagny" & min Ellie stod för championatet.Vår Domare Gunilla sandberg hade hela 28 jappar att döma, 15 hanar & 13 tikar.Först ut bland hanarna var Maud & Tommys Tyson son Kovacjii’s Buchi. han skötte utmärkt, & fick vann sin klass & fick Ck. I championklass skulle Colan & Zimba in & där kom Colan 2:a & Zimba 3:a, båda med Ck. Vann klassen gjorde Kannibalens Brave Sir Robin, Grattis igen Christina! I Bästa hane blev det så här: 1:  Kannibalens Brave Sir Robin 2: Colan, 3:Minoo, som dessutom fick cert & blev champion denna dag, GRATTIs Annica Lundin, 4: Zimba & som nr 5: Kovacjii’s Buchi. STORT GRATTIS på er alla. Så var det tikarnas tur. I den öppna klassen var det hela 6 tikar varav 3 kunnde bli champions i dag så spänningen var stor, ha,ha,ha.. Både Ellie & Dagny skötte sej strålande men vi fick se oss slagna av Enfloy’z La’diva Name of Game som vann klassen, Ellie kom som nr 2 & Dagny som nr 3….& dessa fick ck. I Bästa tikklass blev så plaseringen: 1: Rowleys Tuch of Magic , 2: Enfloy’z La’diva Name of Game som därmed tog certet & blev Champion i dag, grattis igen Mikaela! 3: Tintos Ellie on Time to Noiden, nr 4: Noidens Vit som en Snö"Dagny", nr 5: är jag lite osäker på eftersom jag inte hann med & skriva alla resultaten men jag tror att det var Kannibalens Christmas Stardust. BIR blev sedan Tiken, Återigen ett STORT grattis till er alla! Det var sedan skönt att få styra kosan hemåt i skaplig tid för det är ju en bra bit hem till svedala, men vädret var bra & vi han en bra bit innan mörkret kom så….

TUSEN TACK För en kanontrevlig helg som vi fick tillbringa hos er Åsa & Sam 

24/10:

Oj ja då har hanvalparna flyttat hemifrån, & vi önskar dom ny ägarna ett stort lycka till!! Lilla Zuzzie är kvar här hemma & håller oss fullt sysselsatta, ha ha ha ett riktigt YRVÄDER!  Fick i dag ett glädjande besked från Tuire & Pasi Välitalo / Maahiskiven kennel i finland som har Noidens Stars of Gutten "Max". Dom var till Norge på Utställninmg i helgen & hade lyckan att få bli BIM med Cert & Cacib, WOWWW… så nu är han förutom Finuch även Nuch, KANONGRATTIS!!!!

19/10:

I går blev valparna 8 veckor gammla, uch va tiden har gått fort! Var å vet.besiktade dom så nu är dom stämplade OK, & redo att flytta. På fredag åker Zazze & på lördag Zero…. som tur är, så kommer Zuzzie finnas kvar hos oss…. lagt in bilder som Björn tog med sin telefon när vi var hos vetrenären. Valparna skötte sej exemplariskt, gick i koppel, hälsa på folk & ville gärna fram till andra hundar å hälsa.. helt orädda! 
Kommer ta nya kort på dom små liven när dom är badade & fina….

Kiwi löper & förhoppningsvis blir det nya valpar framöver då hon ska paras med Zimba…..återkommer om detta på valpsidan!

9/10:

Ja då var man hemma igen efter en strapatsrik resa till Kongsvinger i Norge! Det var i fredags som Siv Engman, Lena Binggeli Jag, 3 pulisar & Zimba,Colan,Ellie & Kiwi packade in oss i bilen & for till Norge! Resan gick snabbt & lätt trots kanondåligt väder, uch rengnet öste ner när vi kom fram till stugan som vi hyrt, å så fortsatte det hela kvällen, BLÄÄÄ! Men stugan var fin & det blev en trevlig kväll med mycket hundprat förstås & alla var lite pirriga inför morgondagen!  När vi vaknade nästa morgon så var det mycket blött ute men i alla fall uppehåll, vi fixade i ordning oss & hundarna & jag kände mej inge vidare pigg… ont i magen som tusan..hm.. men i väg till uställningsplatsen bar det, låg ca 1 mil från där vi bodde. När vi kom fram mådde jag ännu sämre, mådde sååå illa, & från parkeringen till hallen där utställningen var så var det HUR långt som helst att gå!! Vi fråga parkeringsvakten om man inte kunde få åka fram till hallen & packa ur bilen men det kunde man inte sa han! Så vi börja att packa ur bilen, men när parkeringsvakten SÅG hur mycket vi hade som skulle med så kom han fram & sa att vi kunde få åka till hallen & packa ur bilen i alla fall, TACK GODE GUD!! ha, ha,ha,ha… jag mådde nu så illa så jag visste inte var jag skulle ta vägen! In med packningen igen & så åkte vi fram till hallen, då sa Sivan till mej att nu är det du som går & letar upp en toa, vi fixar med urlastningen av bilen! & jag la benen på ryggen & leta upp en toa i sista cikunden kan jag lova… huaaa, det kom i från alla håll kan jag lova, URK! F-N… jag som Aldrig brukar bli magsjuk, & bli det på en UTSTÄLLNING, hur illa kan det bli??!!! När jag äntligen kom ut från toan så hade stackars Lena när på burit all packning på plats, Siv parkerat bilen, & allt & alla var plaskblöta för naturligtvis hade himlens alla portar öppnat sej lagom som man skulle packa ur bilen… VILKEN start på denna dag!  Puliringen låg 3 ringar bort från spetsringen & raserna skulle gå ung. samtidigt, Sivan hade 2 hanar med sej & skulle behöva hjälp om det blev ck på båda… när det börja närma sej så var det nästan på hunden samtidigt raserna skulle börja…. lite stressigt, & jag mådde fortfarande APA! När jag öppna köttbullepåsen för att träna med mina hundar lite vände det sej på nytt i magen & jag var tvungen att rusa på toa igen… men där var det fullt med folk förstås, jag fick en ledig toa men hur kul är det å spy med grannar intill, nä det var bara att rusa UT för att hitta en vrå för sej själv, men även ute var det lögn i 17 å hitta en enskild liten vrå… så det var bara att bita ihop! Så kom då huvudvärken som ett brev på posten… ja men HUR ILLA KAN DET BLI, jag bara frågar ;0))) ! & snart var det dags att gå in i ringen….. tog en tablett å några droppar vatten, & faktis så började jag så småningom känna mej lite bättre & dom sa att färgen kom tillbaka i ansiktet, ha,ha… Så var det dags, Siv kom å sa att nu är det bara 2 hundar kvar så börjar pulisarna ( dom var 6 samanlagt) i vår ring var det 3 hundar kvar innan japparna, sen var det en Junhane & 2 unghundar innan Zimba skulle in i öppna klassen med Lena.  Så bort till Puliringen bar det, Siv skulle in först med en junhane & nästa hund var hennes championhane….tyckte aldrig domaren kom i gång med bedömningen, han stod å prata med sin domarelev… jag hade hela tiden ett öga ner till vår ring som knappt syndes, hann även ringa Lena & fråga hur Går det, jo då var första jappen på väg in… OJ, Va stressigt! Äntligen böra Pulidomaren sin bedömning, & Sivans unga hane fick 1,1 & INGET mer, Phu, överlämnade championhanen till sivan& Rusa i väg till japperingen lagom som Lena gick in med Zimba!! JAG HANN, ha,ha…Fram med Colan & piffa till det sista medans Lena & Zimba konkurerade med 2 andra öppenklass hanar (  från sverige dom med!) Men Zimba fixade det & vann sen segrarklassen ( dom har ju den klassen kvar i Norge) Lena kommer springades kanonglad förstås & frågar VAD Är det här för ett band???ett rött/blått/vitt siden band, men Lna, det är CERTET, Zimba har just blivit NORSK CHAMPION!!! & det måste du tala om för sekreteraren, ha,ha,ha & Lena in igen & kom ut med Championrosetten, ha,ha,ha…  Så var det championklass, hela 6 styckna var med där, & Colan plaserades som nr 4 utan Ck, domaren tyckte att han var för grov…. & det var bara ett Ck som delades ut! Så av 13 hanar var det bara 3 CK utdelade! Så Var det Bästa haneklassen , Den vanns av Stärnsmällens Fenomen, en kanonsnygg hane So sen blev BIR & 4:a i gruppen! Men han är ju redan INTUCH så CACIBET vanns av ZIMBA, som blev 2:a Bästa hane !!! YES!! STRÅLANDE jobbat Lena!! Lagom som Zimba fick Cacibet kommer Sivan rusande, med BIR & BIM rosetten i högsta hugg, ha,ha,ha… så långt har det alltså blivit FULL POTT!!!!!! Så var det tikarnas tur, jag hade ju Ellie & Kiwi i öppna klassen med nr efter varandra. Ellie gick först & Lena hjälpte mej med Kiwi. Ellie skötte sej kanonfint men fick en 2a i dag . Bytte snabbt hund & så var det Kiwis tur. Även hon skötte sej galant & fick en 1:a.  Av 6 öppenklasstikar var det 2 som fick en 1:a & så var det segrarklass. & det otroliga händer, Kiwi vinner!! YES, Kiwi fick CERTET!! Så var det bästa tik, 6 tikar hade fått ck ( av totalt 16) Domaren ville se Kiwi & veterantiken Floy’ina-Lee of Floy i rörelse en gång till, & gissa om man var nervös,ha,ha,ha.. Men veteranen vann & Kiwi blev 2:a med CACIB hon med, ha,ha,ha.. OJ va glad man blev!! Vi fick alla det vi kom till Norge för, Gissa om vi var lyckliga!! Sivs Pulihane blev olpaserad i gruppen, men va gör väl det ;0)  !  Vädret ute hade nu på eftermiddagen blivit riktigt fint med sol, men lagom som vi skulle packa bilen igen så ÖSregna det igen! Märkligt…. men som sagt, nu gjorde det ju ingenting, ha,ha,ha…. Vi åkte tillbaka till stugan & tände grillen & öppna skumpan! Nu skulle det firas!! Grilla fick man göra under paraply’t, & min mage som var fullständigt tom började känna för lite mat faktis! Det blev en kanontrevlig kväll men som vi avsluta tidigt eftersom vi var trötta allihopa & hemfärden skulle starta tidigt i morgon…. Resan hem gick som på räls & vi var hemma skapligt under eftermiddagen.  TUSEN TACK LENA & SIV för en mycket trevlig resa, & redan nu så planerar vi nästa…….

30/9:

Nya bilder på valparna 5,5 veckor…… Ja nu börjar det bli full fart på valparna,ha,ha… . Annars håller vi på att ladda upp inför nästa helg då det bär av till Kongsvinger i Norge, ska bli kanonkul!

20/9:

Nya bilder på valparna 4 veckor……

16/9:

GRATTIS igen Kim & "Colan" sonen  Suki Da Yo’s Better Bee Good"Nubbe" som i dag på Strängnäs Lokala Kennelklubb  blev BIR-Valp & dessutom BIS 2:A !! Vilken KANONSTART han har fått den grabben….. ;0) !

13/9:

Nya bilder på valparna som redan är 3 veckor, tiden går så himla fort…!!

11/9:

I helgen har 2 stycken "colan" valpar gjort utställningsdebut, i Lördags vart Lenas Suki Da Yo’s Bee On Time "Nalle"  till Gubbängen & blev BIRvalp  & i går söndag var Kim med Suki Da Yo’s Better Bee Good"Nubbe"till Eskilstuna & blev BIRvalp, STORT grattis till er båda & lycka till med dom små liven framöver! Nu är båda hanvalparna tingade, & om det blir som vi tänkt så blir tiken kvar hos oss….. Allt bara bra med valparna & det börjar nu bli lite mera fart på dom….!

8/9:

Nya bilder på valparna på valpsidan!

2/8:

Nya bilder på valparna på valpsidan!

24/8:

Sent i går kväll/natt så födde Fenja 3 välskapta valpar, en tik & 2 hanar. Fenja var kanonduktig, trots att hon lurade oss lite så att jag med hasst fick åka från jobbet( skulle jobba natten!) men min kanonsnälla arbetskamrat Åsa kom å löste av mej, TUSEN TACK ÅSA!!! Den första valpen kom staxt efter 22.00 & den sista föddes någon minut innan 24.00! Bilder på valparna & den stolta mamman finns på valpsidan….

21/8:

Ett Stort  GRATTIS Till :  NOIDENS WHITE ZIMBA OF HANA & Familjen Binggelis Som i Lördags var & ställde i Norrköping & knep det sista certet & blev CHAMPION, endast 20 dagar efter sin 2års dag! Dessutom vart han 2:a Bh, ett resultat som han upprepade dagen efter i Nyköping men då var han in i chkl & tävlade ;0))  ! Tusen tack till Lena som dessutom i Nyköping hjälpte mej att visa Ellie ( eftersom jag själv jobbade båda dagarna på Nyköpingsutställningen!) Lena fixade med Ellie helt galant i ringen & Ellie fick en kanonkritik men det räckte inte hela vägen denna dag, ha,ha,ha…

Har i dag haft långväga besök från skåne, Noidens Xpectent Meringue Caramelle " Hampus" med familj kom förbi oss på sin väg hem efter att ha varit på semester norröver, kanonkul! Å vilken KANONFIN kille det var, & trevlig…. ! Han fick träffa sin syster Vanilla & gissa om han blev kär, ha,ha,ha….Bilder på Hampus finns att titta på, på Vanillas sida.. Tusen TACK Mari-Ann & Bengt-Erik för att ni stannade så vi kunnde träffas!

16/8:

Nu är vi hemkomna efter en helt underbar vecka på Skiatos i Grekland, TUSEN TACK alla släktingar & Vänner som gjorde denna resa möjlig!!! Det var nämligen så att jag fick denna resa i födelsedagspresent & har räknat ner dagarna ända sedan i November :0) !Vädret var fantastiskt, vi bodde helt Kanon & vi gjorde bara det som föll oss in, så SKÖÖÖÖÖNT! ha,ha,ha…. men detta hade heller inte vart möjligt om det inte hade vart för våra underbara barn, SANNA & SOFIE som under denna vecka tog hand om alla hundarna, dom är FANTASTISKA!!!

Fenja är tjock å go runt magen, så om ca 1-2 veckor är det dags!!!

4/8:

Hipp hipp hurraa!!!!För Björn som fyller 45 år i dag!!! Å TUSEN tack fam. Binggelis för en kanontrevliga dagar i Stockholms skärgård !!!

30/7:

Börjar bli övertygad om att  Fenja är dräktig med små Tysonbarn, YIPPPIII!!!! Sen har jag fått Nyheter från Ransäter där fam. Binggeli & fam. Polfalk/Nilsson varit på utställning! Noidens White Zimba plaserade sej som nr 4:a Bästa hane &Noidens White Kataya The New StarÖkl 1-3 Hp,  Noidens Vit Som En Snö slog till & blev 2:a Bästa Tik med CERT!! Kanongrattis! Dessa  Noidenshundar fyllde 2 år den 28 Juli så nu  håller vi tummarna att dom snart är championer!!! Kanongrattis till superfina resultat, Åsa & Lena!!

28/7:

Hipp Hipp Hurra, för W & V kullen som fyller 2 år i dag, GRATTIS!!!!!!!!!

26/7:

Ja då har man så smått börjat landa efter en händelserik helg. Redan på fredagen åkte Björn & jag med hundar ( hmmmm 6 st, som vanligt har man anmält aldeles för många, men det är svårt att välja vilka man ska ta med & det känns ok när man anmäler MEN när alla ska badas så undrar man om man inte tagit sej vatten över huvet, ha,ha,ha….) På Lövudden mötte Siv & Hasse upp & vi startade med att förbereda ringen…. Senare framåt kvällen dök den ena efter den andra upp & vi fixade till ett härligt grillkalas.  På lördagsmorgonen gick vi upp tidigt, det var mycket att fixa innan utställningen skulle börja kl. 10.00. Det blev en mycket trevlig utställningsdag, om en något varm. Frida från stockholm kom & hälsade på med "Tuffy" från sista kullen & det var kanomkul å få se hur han vuxit på sej, även N. Unnie med matte kom för att titta, & N. Malou 6 år med Husse… kanonkul! Så var det dags för Vår Domare Jan Stääv att börja bedömningen, & som vanligt startade han med valparna, Tysonsonen Buchi var först ut & han slutade som Bimvalp, slagen av Tikvalpen som blev BISvalp denna dag: Moalitz Lova Lavendel. Här kommer en resume´på hur det sen gick förNoidenshundarna denna dag: Noidens White Zimba: Ungkl: 1-1 ck, Äg: Fam: Binggeli, Noidens Ullman ökl: 1-2, äg: E. Karmehag/Roos, Noidens Right on Time : chkl: 1 ck, Bh 1 !!!! Confetties Tyson,som var så himla lycklig att han fick vara med, kom som nr 2 i Veteranklass, & Bh: R !! Det var hanarna det &  Bästa hane så såg det ut så här: 1: Noidens right on Time, 2: Enfloy’z Cozmoz D’charmant, 3: Rowleys Paler Shade of Withe, 4: Rowley’s Jack Frost, R: Confettie’s Tyson!! HanCertet gick till Rowleys Yama-Fuji Of Joy Så vart det tikarnas tur & där hade jag själv lyckats anmäla 3 st i Unghundsklassen så TUSEN TACK Sivan & Maggan för hjälpen med mina töser!!! Först ut får min del varJasam’s Xpensive Kiwi For Noidens: Ukl 1-3 Ck, Noidens Vanity Silverbow of Geisha Ukl: 1-4 Hp, Noidens Vit Som En Snö ukl: 1-R Hp, äg: Åsa Polfalk/ Nilsson,Noidens White Kataya The New Star ukl: 1, äg: Binggelis / Noidens, Noidens Vanilla Ice Ukl: 1 Hp. Tinto’s Ellie On Time To Noiden Ökl: 1-1 Ck  Noidens Ghia Gomasuri Vetkl: 4 Hp,äg: Åsa P./N, & vår gammla Jappetit’s Elvira of Floy to Noiden vetkl: 3 Hp, som i dag ägs av fam. Binggeli. Bästa tik såg ut så här:1: Rowley’s Pride’n´joy, 2: Rowleys Snow Queen, 3: Slåbodas Yoshiko, 4: Rowleys Sailer Moon, R: Jappetit’s Floy’ina-Lee of Floy, 6:Tinto’s Ellie On Time To Noiden med CERT!!! Så skulle vi tävla om Bir & Bim, & domaren hade kanonsvårt att välja så vi fick springa mycket, vill jag lova, ha,ha,ha…till slut så gjorde han sitt val & det blev tiken som som Vann, & det ända som han kunde skilja dom åt på var att hon hade en aningens mindre nostryffel än Colan….Men OJ, va lycklig man var,  colan har stått 3:a & 2:a några gånger nu på specialen & ÄNTLIGEN så vann han!!! Wow!!!!! Tiken som blev BIR kan vi berätta är efter Noidens Kwannon For Rowelys Som blivit Bir eller Bim dom sista 3 åren, I år var inte hon med men då tar dottern över, ha,ha… KANONGRATTIS Rose-Marie & Monika på Rowelys kennel! Lite kul är det faktis när man blickar tillbaka & ser att det faktis har vart en Noidenshund som blivit Bir eller Bim sedan år 2000, förutom 2002, helt fantastiskt!  När det sedan skulle bli tävlan om BÄSTA UPPFÖDARE så vann NOIDENS KENNEL, Wow…. för andra året i rad, kanonkul!! Tusen TACK till mina valpköpare som visar Noidenshundarna, & ETT STORT GRATTIS till ALLA som det gick bra för denna dag!

Efter att ha städat upp ringen, rivit alla tält, så blev det dags för middag på kvällen, & OJ vilken MAT vi fick, såååå gott….! Det blev en mycket trevlig kväll med mycket skoj & skratt… å en & annan sång ;0))…. & gissa vem som vann det berycktade vandringspriset som var med på lotteriet på kvällen… ha,ha..Jo BJÖRN….! På Söndagen var det skk utställning & det var ett slitet gäng med jappemänniskor som samlades runt ringen framåt eftermiddagen, ha,ha,ha….Jag skulle ställa 4 hundar  i dag, & började med Colan, men han hade fullständigt "Stängt av" ville inte alls visa sej, utan var mer intreserad av en löptik på andra sidan ringsnöret, han slutade som 3:a Bästa hane,  Bästa hane blev Rowleys Paler Shade of White. Så tikarna, i ungkl: nr 2 med ck Kiwi, nr 3 vanilla, nr 4: Kataya,  Ellie Vann ökl med Ck, & i Bästa tik kom Kiwi som nr 4 & Ellie som nr 5, bästa tik blev Rowley’s sailer Moon, grattis till Rowleys Kennel!!

Det var kanonskönt att få packa bilen & ge sej av hemmåt, efter en mycket trevlig helg!! TUSEN TACK TILL ER ALLA!!

20/7:

Vi har varit på 3-dagars utställning i Högbobruk, & OJ vilken kanonhelg det blev! Sivan med pulisar & jag med 4 jappar åkte redan på torsdagsem till Storvik där vi skulle bo hos pulivänner till Siv, Pernilla & Mårten med famil.Dessa hade även Komandorer & en liten naken kines, ha ha,ha… ja så det blev en hel del hundar tilsammans!När vi landade i Storvik var grillen tänd & efter att ha  installerat oss i vårt rum så blev det grilla, & massor av hundprat förstås! Klockan hann bli mycket innan vi kom i säng, & halv 6 ringde klockan. Fredagen började med puli först i ringen & japparna sist… & av någon märklig anledning så var det så alla dagarna. Sivan hade unga hundar med sej & det blev om jag minns rätt släta ettor på dom på fredagen. 15 jappar skulle dömas av Paul Stanton. Långväga gäster från Norge fanns på plats, kanonkul! Ibland hanarna delades det bara ut ett Ck & det var till min Colan som därmed blev bästa hane.  På tiksidan hade jag Vanilla i junkl, & hon fick en 1 vann klassen men inget mer. Så var det Ellies tur i Öppna klassen& gissa om jag skrek när det skulle visa sej att Ellie visades fram till första platesen, OJ Va glad jag blev!! så var det bästa tik: & den vann ELLIE, med CERT & CACIB!!!!Oj,oj… Bt 2 blev Lillsidans Asian Girl, & Bt 3 Silvermånens Frida-Li. Så var det Bir & Bim & Sivan fick hjälpa mej med Ellie, Colan blev BIR. Ja, full pott dag ett kan man ju säga, det blev inget i gruppen men vad gör väl det ;0) ! Klockan hann bli mycket innan vi kom till Storvik & efter att ha låtit hundarna rusa av sej ordentligt väntade en granne & Pulivänner till Pernilla & Siv med grillat igen, & oj vad det smakade gott. Denna kväll hade vi inte så mycket ork så klockan blev inte fullt så mycket som kvällen innan när vi dök i säng.

DAG 2 Lördag: upp lika tidigt denna dag för att åka till Högbo, pulisarna nästan först i ringen, Siv hade ung. samma resultat med sina hundar i dag. Även jag fick vara med & visade en Pulitik åt Anna, Pernilla brukar visa den men hon var in med en annan tik i samma klass så det var bara att hoppa in….. Dessutom träffade jag Wisex’s Inger med "Gustavsonen" Kelvin som skulle gå i valpklass i en annan ring ung. samtidigt med pulin i tid & Inger hade så ont i ryggen & ville järna ha hjälp att visa Kelvin, & det är klart man vill hjälpa till, så till pulifolket sa jag, hinner jag så hinner jag… Det var en mycket snygg kille Kelvin blivit, jag har inte sätt honom sedan han var valp & den grabben kommer vi säkert få se mycket av framöver. Dessutom hade han ett härligt tempramen, helt oblyg, följde mej som om vi kännt varandra hela livet, ha,ha,ha… han fick kanonkritik med Hp men fick se sej slagen av Tiken från Norge: Donåsen’s Dona cilla d’la Gismo som blev Birvalp. Sen var jag tvungen att rusa till puliringen, lagom som det var dags att gå in med pulitiken, phust… ha ha.. men det gick bra, hon vann sin klass fick ck & blev Bt 3 om jag minns rätt!

Så vart det japparnas tur, denna dag var vår domare Marja Talvitte från finland.  & 18 jappar skulle hon döma. tyvärr saknar jag lite resultat i katalogen men Colan vann championklassen & i Bästa hane blev det  1 Colan med cacib, 2: Jasam’s Snow White Holliday romance med Cert, blev champion, & Rcacib, Bh 3 Isumi’s Shiro Eiheiji Tanbo,  sen är jag osäker…. Så var det tikarnas tur, Då hade jag Kiwi i Ungkl, den vann hon & fick Ck, YES!!! sen saknar jag resultat men öppenklass vanns av Donåsen’s Dona Bella d’la Zorg & vår Ellie plaserade sej som nr 5 & sen , om jag minns rätt blev det i Bästa Tik: 1: Jasam’s Xpensive Kiwi For Noidens, med cert & Cacib!!!! Nr 2:  Donåsen’s Dona Bella d’la Zorg & nr 3: Silvermånens Frida-Li…. Återigen skulle mina hundar tävla om Bir & Bim, helt otroligt!! Även i dag blev Colan BIR, men det blev sen inget i gruppen . Lite slita men glada åkte vi till Storvik, denna dag kom vi hem lite tidigare så vi hann duscha innan det bar av till en Newfoundlansuppfödare & vän till Pernilla i "Byn", där var det fler hundfolk så det blev även denna kväll mycket hundprat, grillat & MÅNGA glada skratt. Vi hann även spela en turnering med Kubb.. som hm… Siv & jag förlotra ;0)  ! Det blev en sen kväll…. eller tidig morgon, innan vi kom i säng, & det var ett slitet gäng som kom upp halv 6 på Söndagsmorgonen för att ta itu med den sista utställningsdagen.  Även denna dag startade puli, & nu så skulle Sivan få lön för mödan, hon hade med sej en vit pulihane som hon har ute på foder, & han hade svårt att hitta vad det var som var så roligt med utställning, ha,ha,ha… så Sivs mål dessa dagar var att han åtminstonde skulle få upp svansen under dessa dagar… & GISSA om han fick till det denna dag, han vann sin klass, fick Ck & blev BÄSTA HANE med Cert & Cacib & BIM, WOW… vi var många som jubla för det var nu inte bara vi som sett hur hon slitit med honom dom andra dagarna, det var verligen kanonkul! Å så vart det japparnas tur, 18 jappar skulle dömmas av Ove Germundsson. BIRvalp i dag blev Moalitz Joker the Jackpott. Colan fick i dag se sej slagen  av Jasam’s Snow White Holliday romance i championklass. Bh blev: 1 Jasam’s Snow White Holliday romance med cacib, 2: Noidens right on Time Rcacib, 3: Rowleys Veni Virdi Vici med CERT, 4: Silvermånens Faramir. Så tikarnas tur, Där vann Vanilla Unghklassen & fick Ck, Ellie i öppna klassen kom som nr 3. sen så blev det i Bt: 1 Silberstras Charmi med Cert, blev champion & cacib, nr2: Noidens Expectent Vanilla Ice Rcacib, nr 3: Silvermånens Frida-Li, nr4: Confettie’s Super Nova,  sen blev hanen BIR, ett stort grattis till Norskarna som fick det dom kom för, 2 nybakade champions! SUPERGRATTIS!! Måste även berätta att jag dessa dagar hjälpte Elvy Lööv ( med man)att visa deras hane Rowleys Veni Virdi Vici, han gick i öppen klass & blev dag ett 1-2, dag 2 1-3, & dag tre slog han till som sagt & blev 1-1 CK, bh 3 med cert, & OJ va lycklig matte blev! Dom var så tacksamma att jag hjälpt dom men jag ser det som självklart att man gör det om man kan! & Elvy fick gå in & tävla i Bh själv med " Mille", vilket hon gjorde med bravu! Domaren Ove fick en STOR puss av henne i glädjeruset, ha,ha….  Trötta & Slitna styrde vi kosan hemåt, & det var både 2 & 4-benta som tyckte det var skönt att komma hem igen! TUSEN tack Sivan för en kanonhelg, & MASSOR med tack kramar till Pernilla & Mårten för er gästfrihet & att ni tog så bra hand om oss sörmlänningar :0))  !!

Nu väntar Lövudden & SPECIALEN på Lördag med 65 anmälda jappar & dagen därpå Skk utställning, som vanligt har jag aanmält aldeles för måmga hundar, men vad gör man när man inte kan välja ut vem man vill ta med sej, fniss!!

15/7:

Oj,oj.. nu var det länge sedan jag hann uppdatera men ska försöka att nu lite kort berätta vad som hänt sedan sist…. valparna har flyttat förstås & har funnit sej väl tillrätta i sina nya familjer. Helgen 9-10 juni var vi till Helsingfors på utställning, EuropaVinnar utställning på Söndagen & en Japansk ras-special på Lördagen. Björn & jag  reste tillsammans med Hanne från Norge, Gert från Danmark & Sivan. Gert & Hanne kom först till oss i sanda för att koppla av några dagar innan resan & fick faktist vara med om hur vi TORRA svenska firar sveriges nationaldag, ha,ha,ha… en piss i mälarem om man gämför hur Norge firar sin 17 maj, ha,ha…Men vi hade några trevliga dagar tillsammans innan det bar i väg till finland! Där hade vi hyrt en stuga för 4 personer & vi var då 5, Björn skulle få sova på medtagen luftmadrass, & en sak är säker, det var en hisklig tur att det var fint väder dessa dagar, ha,ha… annars hade vi nog blivit knäppa eftersom stugan var minst sagt MINIMAL! Vi hade i alla fall några kanontrevliga dagar tillsammans med många glada skratt, & resultatet som vi hade med oss i bagaget hem var helt kanon: Hannes Hane Jasams Very Tasty Grandson d’Akido Bh 2 på Japanspecialen & BIR på EuV.   Noidens Right on Time Vann championklassen ( 16 st var med i den klassen!) & plaserade sej som Nr 3 i Bästa hane på Japanspecialen, vi hade även med oss fam. Binggelis hane Noidens White Zimba som fick exelent men blev opl. i bh.. På EuV. kom colan som nr 4 i championklassen, ( på Euv utst. var det vinna eller försvinna som gällde för att få tävla om Bir) & Zimba fick exelent även denna dag men blev även i dag oplaserad. Vi hade även vår tik Noblewith Great Finn Girl & hon fick "Very Good" båda dagarna eller som vi i sverige skulle sagt: en slät etta. Sivan hade en pulitik med sej som Blev BIR på Euvutställningen & dessutom var hon med på en rasspecial för ungerska raser på söndagen & blev även där BIR & dessutom BIS-2, oj,oj… det var verkligen kanonkul & spännande, den tiken fixa så när på missa båten hem, ha,ha… men men, vi hann med båten & gissa om det snackades hund runt en på båten, & vad det firades! Det var verkligen en kanonrolig resa hem & trötta men nöjda var vi i sverige på måndagsmorgonen. Då blev det frukost på mc Donalds innan Gert & Hanne började sin långa resa hem….. TUSEN TUSEN TACK för en kanontrevlig vecka, hoppas vi snart kan göra om det!

4/5:

Tikvalpen är nu såld & har i dag flyttat hemifrån, vi önskar Bernadette med sambo  ett stort lycka till med vårt charmtroll "Yatzy"! På Tisdag flyttar hanen….

22/5:

WOWWW!!! Fått glädjande besked från Åsa Polfalk som vart i Hässleholm i helgen, & Noidens Ghia Gomasuri"Inez"  Blev BIS Veteran På Ssuk’s Utställningen, domare Nina karlsdotter!!! KANONGRATTIS Åsa!! Hon hade även med sej Noidens Vit som en Snö"Dagny" som kom som nr 2 i sin klass med Hp

15/5:

På Grund av olyckliga omständigheter så har vi fått återbud på Tik-valpen!! Hör av er omgåeende om intesse finns! 

11/5:

Vill skicka massor av grattiskramar & TUSEN TACK till Åsa & Sam, samt till Lena & Jan-Erik som i helgen var till skara & ställde på ett stålande vis! Vår gammla Elvira showade stjortan av konkurenterna & blev inte bara BIRveteran utan dessutom BIM!!! WOWWW, det ni, 11,5 år gammal!! helt fantastiskt!! Dessutom visade dom upp vår uppfödargrupp, & VANN!! TUSEN,TUSEN TACK till er alla!! Dessutom visade Lena vår Kataya som det bara går bättre & bättre för, Lena gör ett kanonfint jobb med henne! Åsas N Vit som en snö, ( Hmm hoppas jag nu minns rätt!) men hon blev trea bästa Tik & snuvad på certet på  " Målsnöret"…. & som Bt 4 plaserade sej åsas Noidens Pikaschu. Lena & jan-E’s Noidens White Zimba kom trots saknad päls som 4:a Bh!! Valparna växer & frodas & i går var jag & hämtade stamtavlorna, deras namn blir: Tiken:  S29842/2006  Noidens Yatzy Of Snowstar & hanen: S29841/2006 Noidens Yama Michi

Var i går& tittade på Colans barn hos Lena, dom bara var helt fantastiska…. som vanligt vart man ju helt förälskad i hanvalpen, ha,ha.. kan inte förstå varför jag alltid ska falla för hanarna!!! Tikarna var oxå underbara… 

6/5:

Nya kort på valparna på valpsidan!

4/5:

Har tagit nya kort på en nybadad Ellie i dag….

25/4:

uppdaterat med nya valpbilder på Valpsidan…. samt lagt till kritiker på Kataya & Elvira…

23/4:

ja i morse trodde nog hundarna vi blitt tokiga,  utställning i dag IGEN!, Ha,ha.. ja denna dag var det till Köping vi styrde kosan & SSUK’s utställning. Denna dag skulle vi ha lite bättre resultat med oss hem…. I dag följde även Björn med, & hundarna Vanilla & Colan… Vädret var lika vacker i dag, men utställningen var i ett ridhus & där var det svinkallt!! Domaren i dag var Elisabeth Spillman & 13 vuxna jappar + 2 valpar skulle få hennes bedömning…. Först ut var Tysonsonen Buchi, 4,5 månader gammal. han fick kanonfin kritik men behöver tränas lite mer på detta med att visa sej fint, ha,ha… så var det ungkl hanar & där skulle Noidens White zimba of Hana in, han fick en 1:a & plaserade sej som nr 2, men på grund av att han är helt urbarrad så blev det inget mer denna dag. I Öppna klassen hoppade jag in & hjälpte Monika Mattsson med hanen Vitagårdens Silver Baron Von Elf, ( hon hade anmält 2 hanar i samma klass men var själv så….) han skötte sej så galant så han vann klassen & fick Ck. Så var detchampionklassen & Colans tur, han vann & fick Ck. Så vart det Tävlan om bästa Hane & det blev så hör: 1: Colan, nr 2 Vitagårdens Silver Baron Von Elf som dessutom fick CERT!!!, nr 3: Slåboda’s Another Expensive Amigo & som nr 4: Vitagårdens Wonder Boy von Elf.

Så vart det tikarnas tur & vår Vanilla var först ut i Junklassen som hon var själv i. hon var så duktig och fick ett förta pris, vann klassen med CK!! WOW!! kanonkul!  så var det Ungklassen där Lena Binggeli skulle visa vår Kataya, dom var oxå kanonduktiga  & fick en 1, 1 men inget mer… i öppna klassen Skulle Tysons dotter Alice Tai-Hauku in & jag hade lovat hjälpa Maud att visa henne. Även här blev det1,1 inget mer. så var det Elviras tur att gå in å tävla i veteranklassen, & hon var på toppenchowhumör , vann klassen & fick Ck & blev BIRVeteran … Döm om min förvåning när man förstod att det var bara Vanilla som kunde få CERTET, YESSSS!! & plaseringarna blev: BT1: Rowleys Neon Flash, Bt 2: Elvira, & som nr 3 Vanilla!! Vi hade även en uppfödargrupp som fick 1 Hp & blev Bästa uppfödar grupp SAMT BIS :2a UPPFÖDARE, KANONKUL!! &  mer skulle det bli, Jappetit’s Elvira of Floy To Noiden slog till & blev BIS 2:a VETERAN & Colan BIS 5:a !! Oj, vilken dag det blev!!

Tusen tack alla glada för en kanontrevlig dag, ett extra tack till Lena som visar Elvira & Kataya si himla fint!!

Lagt in nya kort på Fenja MoaKataya Vanilla……

22/4:

Hej svejs på er alla! ja, då har vi vart på utställning igen… å ni kan va lugna… ja fick RÄTT hundar med denna gång, ha,ha,ha!  Nu hade vi inte de bästa resultaten att skryta om denna dag, men trevligt hade vi i alla fall. Domaren Elina Tan- Hietalahti & 11 jappar skulle bli bedömda. Först ut var Colan i championklass, men domaren tyckte han var aldeles för grov & han fick inget Ck, klassen vanns av Isumi’s Shiro Chi Kara Corey,som dessuom blev BIR i dag, kanongrattis till till Carina som "Sopade banan" ren, eller vad sägs om att hennes JUNIOR Tik Isumis Shiro Kuin Kara Asagi blev BIM med Cert, & Junhanen Isumis ShiroFutsu Kingu O’asagi blev 2 BH med CERT! Ja det kan man kalla storslam, ha,ha,ha… kanongrattis igen Carina! Mina Töser Noidens Vanity Silwerbow of Geicha "Moa" fick en 2:a i ungkl.& Fenja gjorde debut på svensk utställning, hon fick en 1:a, kom 2:a i konkuransen men inget mer… Men jag är kanon nöjd över hur mina töser visade sej… förvisso med lite turbofart mellan varven, men dom tyckte det var KUL, & det är ju huvudsaken, ha,ha… Tusen tack Monika för trevligt sällskap, & fikat ute i solen efter utställningen smakade minst lika gott som det grillade när vi kom hem :0) !! VA HÄRLIGT DET ÄR MED VÅRVÄRME!!!! 

16/4:

God fortsättning på Påsken på er alla! Hoppas ni inte stoppat i er alldelses för mycket godis bara,ha,ha… ! Ja då har vi vart till "Lilla Stockholm" på utställning, & OJ…… så det blev, nu har jag i alla fall gjort mitt livs tabbe, som man lär få höra så länge man lever!!!!!! När jag anmälde till denna utställning anmälde jag samtidigt till Ssuk’s utställning samt Västeråsutställningen. & på någotvis fick jag till det hela lite galet… jag visste att Åsa & Sam skulle till stock. men inte till västerås så därför valde jag att anmäla Vanilla till stock. så dom  skulle få se sitt "barn-barn", till Västerås skulle Fenja & Moa anmälas & till ssuk Vanilla & på alla tre skulle Colan få följa med….. Kan väl nämna att allt elende började redan i Fredags då ALLT, & då menar jag ALLT gick galet, kan bla. nämna att av 3 kg godis som jag köpt ramlade hälften ur i bilen resten på hallgolvet, tappade en kastrull med råa ägg på golvet, av 12 var det 2 som klarade sej…. har ni torkat upp råa ägg från golvet någon gång??? TUR att man hade hundar som kunde hjälpa till,ha,ha,ha… sen tappade jag kaffe på golvet… ja med mera,med mera… det ända som gick riktigt bra,var att bada Colan & Vanilla som blev såååå fina,trots att dom båda fällde lite….När Björn på kvällen tog sej ett glas rödvin fick han stränga order om att sitta vid köksbordet med glaset på mitten av bordet för att förhindra att någon av hundarna skulle få detta över sej! Ha,ha så kom då Lördagen & Sivan med en Pulivalp & jag med Colan & Vanilla styrde kosan till Stockholm & Älvsjö! Vi var där tidigt på plats & köper som man brukar en katalog som vi genast dök in i för att se vilka hundar som var anmälda….läser då i öppna klassen: Noblewithe Great Fin Girl….. Hm, en hund från Kirsi som heter som min… i bland tar det ju ett tag innan poletten rammlar ner som bekant, men när den väl åker ner så skriker jag bara rätt ut  FAN!!!!!! Fan, jag har tagit FEL HUND med mej, jag har då tydligen anmält FENJA, & någon Vanilla fanns inte i katalogen…. Ja,vad gör man, jo skrattar så man håller på att kissa på sej, & SVÄR!!! Kastar mej på telefon å ringer hem, trots att jag vet att Björn är på väg till jobbet & har inga som helst möjligheter att komma med en dessutom obadad Fenja! Det var bara att bita i det sura äpplet & jag kan i alla fall vara nöjd att ha haft med en hund på träning på Älvsjö…. ha,ha…

Ja,ja… Hur som helst fick vi en kanontrevlig dag, med många glada hundvänner! Vår dommare Ewa Nielsen skulle dömma 22 jappar. Först ut var då junhanarna där Noidens White Zimba of Hana skulle in, han vann klassen men fick i dag nöja sej med ett Hp. I championklassen var det Colan & Slåbodas Silver Bow, här vann Colan men båda hanarna fick Ck, dom ända som delades ut till hanarna i dag, alltså vart det inget Cert som delades ut. Så var det tikarnas tur… & i unghundsklass var det Noidens White Kataya The New Star & Noidens Vit som en Snö som skulle in & tävla med 4 tikar till. Klassen vanns av Confettie’s She’s The one & hon fick klassens enda Ck. Kataya & Vit som en snö fick en varsin 2:a… inte dom ända 2:orna som delades ut denna dag, kan man ju då tillägga…. Den öppna klassen vanns av Kims fina tik Slåbodas Yoshiko som denna dag fick CERT & blev SUCH, GRATTIS KIM! Så var det championklass & Där tävlade Noidens Pikachu mot Rowleys sailer Moon, Båda fick Ck men Sailer Moon vann.  Så var det veteranklass & våran gammla Elvira skulle vara med, vackrare än någonsin….! Hon fick Ck & Blev BIRveteran, GRATTIS LENA & JAN-E.. att hon dessutom blev BIS 3 veteran, visar bara vilken underbar klass hon fortfarande är i trots sina 11 år! Bästa tikklassen blev då så här: 1: Rowleys sailer Moon 2: Slåbodas Yoshiko 3: Jappetit’s Elvira of Floy to Noiden 4: Noidens Pikachu & som nr 5: Confettie’s She’s The one. Grattis till er alla! Noidens Right on Time "Colan" blev sen BIR & Tiken BIM! Vi hade även en uppfödargrupp som vi gick in med trots blandade resultat på bedömningen & i typerna & döm av vår förvåning när vi fick 1-1 HP på gruppen, men blev slagna av Rowleys då dessa var mer typlika….

TUSEN,TUSEN tack alla för en mycket trevlig dag, & att man fick ta en Å annan kommentar om min "Plump", ja det får jag bjuda på, ha,ha… Ett EXTRA S T O R T tack till Familjen Binggeli som Hjälper mej med lilla kataya, & dessutom ställer henne, det är helt otroligt vilka underbara människor, ni ska veta att jag är sååå tacksam, & att vi dessutom har fått förmånen att låna eran underbara Mollan, ja… det finns inte ord!!!!! TUSEN;TUSEN TACK!!!!!!!

8/4:

Uppdaterat valpsidan. Oj va tiden går fort, valparna är nu en vecka gammla.  Nu är vi i full fart med att förbereda oss inför lite utställningar framöver, ska bli kanonkul för det känns som om det var en evighet sedan vi var i väg! Nu först har vi "Lilla Stockholm", helgen därefter Västeråsutställningen på lördagen samt Ssuk’s utställning på Söndagen , spännande…

2/4:

VALPARNA HAR KOMMIT! titta in på valpsidan….… Dessutom har Colan blivit far till 2 kullar,kull 1 föddes den 31 mars hos Kim & Micke på kennel Suki da Yo’s  där Lusa födde 3 hanvalpar. Kull 2 :Lena Lövstrands tik Slåbodas Zilver Juvel "Bianca",  som den 1 April födde 3 tikar & 1 Hanne, Vi önskar er lycka till med dom små liven & ser fram emot att få se dom, om några veckor….

1/4:

Japanska spetsklubbens årsmöte har avhållits, i god anda & jag tackar för förtreendet att få sitta som ordförande yttligare ett år. Efter årsmötet var det utdelning av det nyinstifftade vandringspriserna till vinnarna av " Årets Japanska spets" dessutom delades det ut diplom till dom 5 först plaserade hundarna samt till de hundar som under året har blivit champion… Jsk’s V.P. poäng räknas på Skk’s utställningar ( max 3 st) samt på antal deltagande hundar… Vi hade då glädjen att få "Colan" Noidens Right on Time som Bästa hane 2005, samt BÄSTA JAPANSKA SPETS 2005, gissa om vi är stolta över vår vackra pojke! Dessutom kom som nr 2 Bästa Hane : Noidens White Zimba of Hana, ett stort grattis till Lena & Jan-Erik! På Tiksidan kom som nr 4 Bästa tik Noidens Ghia Gomasuri, som dessutom blev nr 2 på Bästa Tik VETERAN!! Kanongrattis Matte Åsa Polfalk-Nilsson!! Ett stort grattis till alla er andra som blev prisbelönta denna dag!

17/3 :

Lagt in ett nytt kort på en dräktig "Molly" på "valpsidan", hon är inte kanonstor, men valpar ÄR det!!!

1/3:

lagt ut en ny bild på Kataya…. annars allt bara bra. till helgen kommer Molly, & allt tyder på att hon är dräktig, kanonkul, ska bli mkt spännande & få se hur hon ser ut!

16/2:

Här har det inte hänt så mycket, tikarna är i gång att löpa IGEN… ha,ha,ha vad sägs om att ha 2 tikar som löper var 4-de månad, grrrr! Pratade med Lena Binggeli som har Molly & dom första tecknen på att hon är dräktig har börjat så smått att visa sej, lång tid återstår men vi håller tummar & tår! I helgen som gick hade Jsk ett uppfödarmöte, kanonkul att så många mötte upp & många har hört av sej & sagt att dom tyckte det var ett mycket givande möte, Kanonkul! 

28/1:

i går var jag & Sivan & hälsade på hos Maud för att titta på Tyson/Lii Valpen som bara var såååå fin… Även hans helsyster Alice har blivit så vacker, ska bli kanonspännande & se henne i utställningsringen framöver….!

5/1-06:

I dag blev första parningen på "Molly", så nu är det bara att hålla tummar & Tår att det blir valpisar i slutet på Mars.. Vi har även besök av Lena Lövstrands tik Slåbodas Zilver Juvel "Bianca", som även hon parades i dag med "Colan"N.Right on Time. Om intresse finns för dessa valpar så kontakta Lena på tel: 070-490 7076….

 Slåbodas Zilver Juvel "Bianca"

14/1-06:

GOTT NYTT ÅR & God fortsättning på er alla!! Fått glädjande nyheter i dag! "Molly" Löper! Vi har den äran att få låna in henne av Fam. Binggeli’s, så äntligen så kanske vi kan få valpisar i huset igen, Gud det är ett helt år sen sist!! Se mer på "Valpsidan"….