Uppfödare av Japansk Spets – Breed Japanese Spitz

Nyheter 2007

OBS!!! Inga bilder eller länkar finns kvar på denna sida!

Pictures take by Satu Taskinen on the specialchow 2007.THANK YOU SATU! Moore pictures from the show is on Satus webpage: http://personal.inet.fi/koti/fujisan/jsk07p1.htmMon på  Donåsens kennel har oxå fina bilder från denna helg: http://www.donaasen.com/japanerspesialen%20dagen.htm http://www.donaasen.com/Japanerspesialen%20folk.htm

18/12:

Hej på er alla i julstöket! Ja, tänk, nu är snart ett år till,till ända! Otroligt va fort det går! Vill Först börja med att önska  Pernille med familj i Danmark & Julia med familj i Mosva ett stort lycka till med sina nya familjemedlemmar. Alla valparna verkar ha funnit sej väl till rätta i sina nya hem & det känns ju alltid skönt när det går bra!

Ja, som sagt, nu kan det bli jul igen, "Stora Stockholm" har gått av stapeln & som man brukar säga: ingen jul innan det är avklarat, ha,ha,ha… i år var den större än någonsin med 11000 anmälda hundar & 56 japanska spetsar  skulle dömas av Hanne Laine Jensen från Danmark, & till dessa skulle 6 avelsklasser & 6 uppfödarklasser granskas! Det skulle bli lite blandade resultat för kennel Noidens del men i stort är vi mycket nöjda i den stenhårda konkuransen. Men vi börjar från början där då det var Davids junhane som starta: Noidens Atarashii Aizyoo han fick en etta & plaserade sej som nr 3 framför Colasonen Confetties Passion for Life som kom som nr 4. I Ungkl skulle Sivan in med Bogeyman Ever Smiling, han vann sin klass men fick ,snålt nog!, bara ett Hp! i öppna klassen hade vi inga resultat att skryta med så var det dags för championklassen som var ENORM,hela 11 st! Vann klassen gjorde Stjärnsmällens Fenomen, & som nr 2 Noidens White Zimba of Hana, nr 3 Enfloys Oeddie Xellent Like Floy & på plats 4 kom Noidens Rigth on Time. I Bästa hane blev det sedan: 1:Stjärnsmällens Fenomen, & som nr 2 Noidens White Zimba of Hana, nr 3 Enfloys Oeddie Xellent Like Floy nr 4 Rowleys Xorro of Felix med CERT, & som Reserv: Lf C’est Dakota Carlos Colorado

Så tikarnas tur: I junkl: 1-1 Hp & därmed Junnorw-07: Confetties Prima Donna (efter colan) 1-2 Suki D Yo’s Chima (efter Tyson) 1-3 Sakura Zensen Dakisimeru.  Inga från oss i ungkl, men i Öppnaklassen var det Lenas Noidens Snowstar of Geischa Hon fick en 1a & plasera sej som nr 3, en bedrift bara det eftersom 2:orna kom tätt! I championklassen var Ellie anmäld men hon fick vara kvar hemma eftersom hon tappat det mesta av pälsen!  I Bästa tik såg det ut så här: 1 Chezzay’s Annie The Almighty som dessutom blev Champion i dag!, 2: Jasam’s Beatyful Silver Dream, 3 Rowleys Snow Queen, 4: Rowleys Tuch of Magic, & på r plats Rowleys Sailor Moon. BIR’et blev sedan Stjärnsmällens Fenomen"Tommy" ! ETT STORT GRATTIS TILL ALLA ER som det gick bra för i dag!!!!!!! När det sedan blev dags för avelsgrupp så skull Noidens Rigth On Time"Colan" in med sina avkommor för första gången, det visade sej att vi var den ända gruppen som kom in så vi vann fick HP & en kanonfin kritik! I Uppfödarklass var det några fler grupper & Noidens fick 1a med Hp. Tusen tack alla ni som ställde upp& visade grupperna!! Efter lite fika i magen gick vi runt & spenderade MASSOR av pengar, vilket inte var några som helst problem bland alla montrar,ha,ha,ha….

Slutligen vill jag önska er alla: EN GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR 2008! Vi laddar nu om batterierna & styr kosan till Göteborg helgen efter nyår….. ja, & ALLA ni som undrar, JO; Visst är vi hundfolk en aningens galna, ha,ha,ha,ha………………..

26/11:

Såååå, då var man hemma igen efter en kanontrevlig helg i Hamar i Norge, en liten nätt resa med dryga 120 mil i ryggen, ha,ha,ha… Men med trevligt sällskap gick resan utan problem. Det var i Fredags som jag & Åsa packade in oss i bilen med Colan ,Vanilla, Zimba ,Dagny & Edith. Tyvärr hade Lena blivit sjuk & kunde inte följa med som det var tänkt men vi fick i alla fall med oss Zimba ;0) Vi kom fram till Hamar vid 15.00 tiden & letade oss fram till stugan som vi skulle bo i & på plats fanns redan Wenche. Efter att ha haft en del strul & en stund trodde vi skulle stå utan stuga för den stuga som var våran var upptagen så ordnade det hela upp sej & vi kunde packa in oss i stugan som var KANON flott, vi hade t.o.m. diskmaskin & Tv!! Senare på kvällen kom även Hanne & Eva & efter en hel del prat så kom middagen på bordet, chili corncarne som Åsa lagat, kanon gott! Efter mycket prat kom vi så småningom i säng för att komma upp tidigt nästa morgon, hi,hi,…några av oss lite tidigare än andra ;0)) Väl framme vid Vikingaskeppet i Hamar var det lika trångt som vanligt & ringarna är dom minsta tänkbara, typ 6x6m! Det var 15 hanar & 17 tikar anmälda & vår domare i dag var Jarmo Vourinen från Finland.  Först ut i "vårat" gäng var Wenche som skulle in med sin nya kanonfina unghundshane Tokiro D’Tyrisholt, han vann sin klass & fick Ck. I Championklassen var det 9 anmälda hundar! En nervös  ( ;0) ) Åsa visade Zimba & dom var sååå duktiga & plaseringen blev: 1: Jasams Very tasty Grandson D’Akido, 2 Noidens White Zimba of Hana, 3: Noidens Right on Time & som nr 4 Freddygårdens Great White Lion, alla fick Ck! ( i Norge placeras numera bara 4 hundar) I Bästa hane blev det : !a & Norskvinnare-07: Jasams Very tasty Grandson D’Akido , 2a: Noidens White Zimba of Hana, 3a med Cert : Tokiro D’Tyrisholt & som nr 4a:Noidens Right on Time Så var det tikarna tur, & Åsa fick hjälp av Hanne att visa Noidens Pikachu "Edith", själv hade hon ju Noidens Vit som en snö"Dagny" & Jag hade Noidens Expectant Vanilla Ice & sammanlagt i öppenklass tik var det hela 9 tikar! Edith fick en slät 1a & Vanilla placera sej som nr 3 i klassen & "Dagny" som nr 4, alla med Ck… I bästa tik blev det sen: nr 1 med Cert & cacib  Norsk Champion & Norskv-07: Rowleys Touch of Magic,  2a: Jasam’s Silver Dream, 3a: Freddygårdens Key To Joy, 4a:Jappetit’s Floy’ina-Lee of Floy. Vi hade även en uppfödargrupp som fick Hp & blev Bästa Grupp! Så vi svenskar gjorde ju det RIKTIGT bra, Fniss!! STORT GRATTIS TILL ER ALLA SOM DET GICK bra för denna dag! Naturligtvis skålade vi i skumpa efteråt! Vill även tacka ALLA som var med & hjälpte oss att visa vår uppfödargrupp, utan er hjälp hade vi INTE fixat detta! Tyvärr vart det ingen plasering i finalerna på Japparna…. Sent om sider kom vi till stugan igen & en god middag väntade som Wenche lagat.

TUSEN TACK ALLA, för en Kjempekoslig helg, som jag hoppas upprepar sej nästa år, men DÅ SKA VI ha titeln med oss hem, *Fniss Specielt tack till Åsa för trevligt resesällskap!  

22/11:

Halloys på er alla! Tyvärr är det lite glest mellan uppdateringarna men tiden räcker inte riktigt till!! Funderar starkt på att utöka mitt dygn till 28-30 timmar i stället, ha,ha,ha…. Sen sist har det hänt en hel del…. Valparna blev i Lördags 8 veckor & första valpen har flyttat, denna gång flyttar dom lite pö om pö så nu till helgen flyttar en till, på Tisdag nästa & nästa helg den sista hanen & sist åker tiken. Men vi börjar med att önska Urban med familj ett stort lycka till med sin nya familjemedlem "Totte"!! Dessutom har jag hittat ( eller dom hitta mej,fniss) ett nytt kanonhem till vår Fenja som kommer att bli en fantastisk sällskapshund till Carina med Familj i Mjölby & vi önskar även er ett stort Lycka till & jag vet att ni kommer att ta hand om Fenja på bästa sätt! För snart 4 veckor sedan inträffade det en hemsk olycka här hemma, sådant som man hoppas att man ska få slippa!! När hundarna var på väg ut i rasthagen så halka & föll Kiwi så illa att hon blev totalförlamad i bakvagnen, hon vråla i högan sky & hade SKITONT!! Så i väg till Strömsholm där man konstaterade att hon fått diskbråck!!! Hm… trodde i min enfald att det var något som drabbade stora tunga hundar, eller långa taxar, men inte då, är olyckan framme så kan det drabba vilken hund som helst! Hon blev opererad & kom hem efter 5 dygn som ett litet vårdpaket. Nu väntar en lång rehabilitering men hon har återhämtat sej otroligt snabbt säger verinären som säger att hon mår efter 3 veckor som andra kan ta flera månader på sej att göra så….. Nu är det massage flera gånger om dagen & vi har fått börja med flera korta promenader (10 min) & vi åker till Strömsholm & simtränar 1 gång i veckan. Enligt vetrinären  så kommer hon att  bli fullt frisk & även kunna få valpar utan problem så det känns skönt! Men vägen dit är lång & det svåraste nu är att Kiwi själv tycker att hon är frisk men hon får absolut inte Hoppa, gå i trappor, mm,mm…… Ett gott råd till er ALLA där ute: HÅLL ERA HUNDAR FÖRSÄKRADE!!!!För fy bövelen va dyrt det blir om man inte har det, nu har jag det tack & lov & vårt försäkringsbolag (IF) har ställt upp till 100 % !!

Lagt in nya bilder på N.Baby be Good "Sessan" & På valparna…

I dag ska det badas hundar, i morgon far vi till Hamar i Norge på Norsk vinnarutställning, hela 40 jappar anmälda så det får väl gå som det går ,ha,ha,ha… återkommer med resultatet! TREVLIG HELG på er alla!

10/11:

I natt kom vintern till Sanda, till alla hundars stora glädje!! Även valpisarna som i dag blir 7 veckor har fått vart ute en stund & känt på snön & naturligtvis var cameran med! Förra helgen när vi var i Växjö inhandlades det en stor MjukisAnka till Sessans stora glädje,ha,ha,ha… hon håller nu på för fullt att träna sej till "Fågelhund"! Se bilder HÄR!!

4/11:

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i Motala & Växjö! I fredags packa Björn & jag bilen & åkte till Motala till Åsa & Sam, & på plats var redan Jan-Erik & Lena med barn & hundar, själva hade med oss Colan, Vanilla & Dacki…. så allt som allt var det ett härligt jappegäng på 11 !! hundar som for omkring & hade urkul! Det är härligt att se att så många kan samsas , ja bortsett från pojkarna som INTE gillar varandra! Åsa hade ordnat med en kanongod paj som vi avnjöt men rätt snart gick vi till sängs eftersom vi skulle upp redan 04.00 dagen efter! Efter några timmars sömn gick vi upp & kom iväg till Växjö, en resa som tog närmare 3 timar… Japparna skulle börja i ringen så lite stressigt blev det att komma på plats… men med en 1/2 timme på oss att fixa hundarna var vi klar 9.00! Det var 31 vuxna jappar anmälda & 6 valpar( valparna gick i en annan ring lite senare på dagen….) & domaren i dag var Clare Coxall från Storbritanien. Först ut var Davids hund Noidens Atarashii Aizyoo, dom skötte sej strålande & han vann Juniorklassen & fick Ck. i ukl & öpkl delades inte ut några Ck’n så redan nu stod det klart vart Certet skulle gå ;0)))) ! I Championklass var det så Colan & Zimbas tur… Här delade domaren ut 3 Ck’n & colan kom som nr 4 & för 3dje gången i sin kariär blev han utan ck! men vann klassen gjorde ZIMBA! Yes…. I Bästa hane blev det: Nr 1 med cacib : Noidens White Zimba of Hana, nr 2 Rcacib: Kullhagas Subarasii Otoko, Nr 3: Rowleys Winner Takes it All & som nr 4: Noidens Atarashii Aizyoo som fick Cert! Så var det tikarnas tur… I Junkl skulle vår Dacki tävla mot 3 tikar, hon vann klassen & var den ända som fick ck av dessa 3!  I öpkl skulle Lenas Noidens Snowstar of Geicha" Molly" tävla, mot 6 st tikar, gissa om vi jubla högt när det var Lena & Molly placerades som nr 1 med Ck!!! Så var det championtikar…. 7 till antalet. Åsa fick hjälp av en kanonduktig Veronika eftersom hon hade både  Noidens Vit som En Snö & Noidens Pikachu anmälda. Pikachu vart oplaserad & Vit som en snö kom på en reservplats. Jag hade med Vanilla i klassen & hon placerades som nr 3 med Ck. I Bästa tik blev det sedan: nr 1 med Cert & cacib ungtiken Japax Yrsa, stort grattis igen Gun!! Som nr 2: Noidens Snowstar of Geicha, Nr 3: Rowleys Neon Flash, Nr 4: Rowleys Tuch of Magic, & som nr 5 : Zakura Zensen Dakisimeru! Så var det BIR & BIM & ZIMBA BLEV BIR,YESSSS! Vi hade även en Uppfödargrupp som fick en 1:a med HP, TUSEN tack till alla som var med & visade gruppen!  När japparna var klara så var det dags för valparna i ringen intill, domare här var Philip Behan från Irland. 1 hane & 5 tikar var anmälda. Här skulle Lena in med sin egenuppfödda tik Alice-Wonder, & åter fick vi jubla när hon vann ,Fick Hp & blev BIRvalp! Ja, detta var verkligen Binggelis dag, ha,ha,ha… Sen vart det lite väntan till finalerna, Lena drabbades av en hejdundrande huvud värk ( ha,ha,ha brukar ju komma som ett brev på posten efter alla adrenalinkickar! ! ) Men hon gick in i stora ringen med valpen, men jag fick äran att visa Zimba i Gruppfinalen, Oj, va det blev nervöst, Ha,ha…. Valpen blev inte placerad . Men för Zimba gick det bättre…. Först blev han uttagen, en av dom 5 som skulle plaseras, UJ va nervöt ! nr 5 plaserades, sen nr 4… å vi var fortfarande KVAR!!!! Men så på plats nr 3: JAPANSK spets, WOWWWW  Va kul!  Gissa om vi var nöjda när vi styrde mot Motala igen, ha,ha… På kvällen bjöds det TYVÄRR enligt Tradition på Surströmming, URK!!! ha,ha,ha våra gubbar ÄLSKAR denna hemska fisk som verkligen stinker & dom bara MÅSTE äta detta hemska…. men vi andra fick Taccos vilket var super super gott !!! Men SNÄLLA Sam, Jan-E & Björn…. nästa år KAN ni väll hoppa över denna stinkbomb!! ha,ha,ha… nja, vi får nog allt stå ut med detta, & det kan det va värt får vi har ju kanon trevligt!!! TUSEN TACK Åsa & Sam för en kanontrevlig helg & vi ser redan fram mot nästa år….. & även ett stort GRATTIS & tack för mycket trevligt sällskap till fam. Binggelis…….  

30/10:

Oj, tiden bara rinner iväg & valparna har hunnit bli 5 veckor. Nu finns det nya bilder HÄR! NY länk på Länk sidan!!!

21/10:

I går var vi på "Galej", Närmare bestämt på Blomenhof hotell i Nyköping, där det var tävlan om " Sörmlands vackraste hund". Rätt att delta hade hundar som blivit Bir eller Bim -07 eller-06. 31 hundar var anmälda & Colan var den ända jappen. Det var 3 hemliga domare som skulle döma hundarna & det var först lottdragning om i vilken ordning som hundarna skulle gå i. Sen gick man 2 hundar år gången & en åkte ut, man fick rött eller grönt kort så att säga…. Colan fick först möta en Rotweiler & fick i första omgången grönt från alla! även andra & tredje gången gick det bra ;0))) till slut var det 6 hundar kvar gissa om spänningen var på topp,ha,ha,ha.. & här fick förlornarna tävla vidare mot varandra igen så Mot en västgötaspets fick Colan ge sej Västgötaspetsen vann även över en Beardedcollie så då var vinnaren klar men beardisen & Colan skulle göra upp om 2 & 3dje platsen….. & Colan slutade som nr 3…. kanonkul förstås, & 2 av 3 hundar var från Strängnäs, lite häftigt! Efter detta var klart blev det en god middag & en kanontrevlig kväll!  

18/10:

Halloys på er alla. så har man äntligen börjat landa efter allt, utställningen som Jsk anordnade i Köping blev riktigt lyckad, men nu har jag haft ansvar för 4!!!!!! utställningar i år så nu känns det som : ALDRIG MER,ha,ha,ha… Det är kanonkul men uj va jobb det är!!Det tänker man noginte på när man som utställare sitter & fyller i sin anmälan för att några veckor senare få Pm & Nrlapp i brevlådan, ha,ha,ha…. Men men, om någon vecka har man glömt hur det va & planerar nästa, om jag känner mej själv rätt ;0))

Valparna växer & frodas & ser riktigt bra ut, tog lite nya kort på dom i går när dom åt… eller försökte äta…. nä, NÄR DOM BADADE I MATEN!  Det är 2 hanar till salu fortfarande i kullen på grund av återbud så….hör av er om ni är intresserade!

Nu till helgen ska vi till Nyköping på Lördag, då ska Colan tävla om att bli Sörmlands vackraste hund, de’ ni! Håll tummar & tår att det bra!! Det blir fint värre med middag & Finkläder.. spännande till tusen. 3 hemliga domare ska utse vinnaren & man får tävla mot helt andra raser…..

11/10:

Så, äntligen tid till lite uppdateringar. Här har det vart full fart ett tag nu särskilt med förberedelserna på Jappeklubbens inoff utställning på Söndag i köping! Det har kommit in 130 anmälda hundar, kanonkul, med tanke på att det är många småutställningar okt-nov. Katalogen är hos tryckarn, Diplom fixade & priser inhandlade…. så nu kan man pusta ut någon dag eller så….

i helgen så vart valparna 2 veckor så nya bilder finns på valpsidan. Dessutom finns en ny bild på "Sessan" N. Baby Be Goodpå hennes sida.

I Fredags reste Sivan, Lena, & Jag med hundar upp till Sundsvall, innan vi kom iväg var det M Y C K E T  strul kan jag lova med trasig bil, siv som hade strömlöst & mycket annat, men otroligt nog KOM VI IVÄG,ha,ha,ha… det skulle bli den först utställningsresan med våran cheva van. Resan gick bara fint & vi skulle bo på ett hotell som låg inne i Sundsvall, skulle visa sej va ett gammalt renoverat sjukhus så rummen var stora & fina. På Lördagen var det Skk internat. utställning, & 23 jappar skulle granskas av Vija Klucniece från Lettland. Först ut var Sivans Bogeyman i ungkl. Den vann han & fick Ck. I championklass skulle Zimba & Colan in & vann gjorde Colan, Zimba kom som nr 2 & båda fick Ck. I Bästa hane så blev det: 1: Noidens Right on time, 2: Noidens White Zimba of Hana, 3: Bella Godivas Defendente med CERT, 4: Bogeyman Ever Smiling & R: Isumi’s Shiro Fuyu Kin Kara Asagi

Så var det tikarnas tur & först ut var min lilla Dacki som var själv i Junkl.  hon fick en 1a med ck. I öppna klassen var det Lenas "Molly" tur &även hennes syster Sussie som ägs av Gunilla Grahn. Det skulle visa sej att det blev en kamp mellan dessa två om vem som skulle vinna, men Molly Vann,YES  Båda fick Ck! I championlkass var det Vanillas tur & hon kom som nr 2 med ck, slagen av Carinas "Pärlan". Så i Bästa tik blev det: 1:a Rowleys Oeiental Pearl To isumis med cacib , nr 2: Min Sakura Zensen Dakisimeru, med Cert YES!!!!! Som nr 3: Noidens Snowstar of Geisha med RCacib, nr4: Noidens Expectent Vanilla Ice & på Rplats Rowleys Sailer Moon.  Så var det tävlan om BIR & vann gjorde COLAN,YESSSS!! Vi hade även en uppfödarklass som fick Hp & blev Bästa grupp! TUSEN TACK TILL ALLA SOM hjälpte mej att visa hundarna, det är inte lätt när armarna inte räcker till,ha,ha,ha…

I finalerna sedan blev vi uttagna både i uppfödargruppen & Colan i gr.5, men sedan var det tack & adjö, men GUD VA NÖJDA VI VAR alla, VILKEN DAG!! På Söndagen var det Ssuk’s utställning som gällde, men för Sivan var det Skk & Puli! På Ssuk’s utställning var antalet det samma som på Lördagen & Domaren var Boo Lundström, som även hade en domarelev i ringen. Denna dag skulle sluta lite anorlunda…. Först ut var Davids valp Noidens Atarashii Aizyoo, Dom skötte sej Kanon & blev BIRvalp, & dessutom BIS 3 valp!! Kanongrattis igen David!  I championklass var det Zimba & Colan bl.a. igen då som skulle in, & i dag blev det omvänd plasering, Zimba som nr 1 & Colan som nr 2.. I Bästa hane såg det ut så här: 1: Zimba!!!! 2: Colan, 3: Gunways White Moondust, 4: Rowleys Parler Shade of White, 5: Isumi’s Shiro Fuyu Kin Kara Asagi med CERT!  

Så var det tikarnas tur, Dacki fick börja även i dag, & nu fick hon nöja sej med att få en kvalitets 2:a,!!! Märkligt att det kan skilja så mycket på en kritik bara på ett dygn ,ha,ha,ha…. i öppna klassen var det så Mollys tur & även i dag vann hon, men domaren höll Ck’t!!! Grrrrr…… I championklass var det Vanilla som skulle in & hon kom som nr 4 med Ck. i Bästa tik såg det sedan ut så här: 1: Rowleys Sailer Moon, 2: Rowleys Oeiental Pearl To isumis, nr 3: Rowleys Neon Flash, nr 4: Noidens Expectent Vanilla Ice . Inget Cert delades ut till tikarna!! BIR blev sedan Zimba,YEEEESSS!!! Även i dag hade vi en uppfödarklass som fick hp & blev bästa grupp samt BIS 2 Uppfödare!!!! KAnonkul! TUSEN TACK även i dag till alla som hjälpte mej att visa gruppen!!

Även för Siv & hennes pulisar gick det strålande… hennes Tik blev Bir & hanen Bh 2 med cert,Cacib & Championatet!!

Det var ett glatt & slitet gäng som sedan styrde kosan hemåt, efter en kanontrevlig helg, med mycket fnitter & god mat! & Lena & Siv VET hur det ser ut när man blir utsatt för Giliotinen, ha,ha,ha…. vem som råkade ut för det…? Ja,gissa det ni!! ;0)))) TUSEN TACK SIV & LENA För en kanonlyckad helg!

30/9:

I går blev valparna en vecka gamla. Nya bilder finns på valpsidan!

23/9:

YESSS!!!!! I dag var det utställning på Eckerö i Finland, & jag själv kunde tyvärr ju inte följa med eftersom det var valpar på gång här hemma. MEN vad gör det när man har så duktiga valpköpare som åker dit & visar vart skåpet ska så, ha,ha,ha…. Familjen Binggelis Noidens White Zimba of Hana sopade banan ren & slog till med att bli BIR, & han fick Cert & blev NORDUCH samt fick sista Cacibet som berättigar honom till det INTERNATIONELLA Championatet!! SUPER SUPER GRATTIS IGEN LENA & ZIMBA !!!!

22/9:

I dag föddes Moa & Colans valpar. Moa som var rund men inte enorm överraskade oss rejält när det visade sej vara 5 valpar som tittade ut & det var kanonfina vikter på dom: 183,183,187, 206 &221gr! Denna gången vart fördelningen en helt annan, 4 hanar & 1 tik! Titta in på valpsidan så finn det lite bilder….

8/9:

Ja nu har valparna hunnit bli 8 veckor & har flyttat till sina nya familjer; vi önskar er alla ett stort lycka till med era nya familje medlemmar. Som det verkar så här långt så sköter dom sej exemplariskt dom små Sessorna….. i Går flög jag till till Trondheim i Norge & levererade en valp till fam. AAldstedt, eller framförallt till Dottern Tina som länge väntat på denna valp! Jag startade redan 05.30 hemifrån & var hemma igen 00.30, tuff men kanontrevlig resa & allt gick kanonfint med "Jasmine" som valpen ska kallas.

Vi söker fortfarande en fodervärd till en av tikvalparna ( som naturligtvis ska kallas Sessan ;0)) )

Moa växer så det knakar, rund å go, runt den 19 ska det vara dags! Stora grattiskramar sänder vi till Annelie på Smarty’s Kennel, hennes Polly födde i torsdag 2 hanvalpar, stolt far är vår Colan!!

29/8:

i morgon blir valparna 7 veckor & i dag har vi tagit lite nya kort, ÄNTLIGEN! >Men det är ett litet *%###%"** att få till det riktigt bra, ha,ha,ha… dom står ju inte still i 1 cekund!  Har fått stamtavlorna & i morgon ska dom bli märkta. Moa’s mage växer så snart har vi nya valpar, ska bli spännande å se vad det kan bli…..

27/8:

Då har man vart på utställning igen, denna gången var vi till Stäket & Stokk’s minnesutställning. Det höll på att sluta illa för när jag på morgonen hade packat bilen så ville inte fanskapet STARTA! Gissa om man vart stressad, Björn hade åkt till jobbet så där stod man!!Men,men…. Björn fick komma hem & ge bilen start hjälp så vi sent om sider kom iväg! Som tur var så var japparna sent i ringen så jag hade fortfarande god tid på mej… Jag hade i dag med Colan, Vanilla & Dacki som i onsdags vart 9 månader & Junior! Att ta sej IN på utställningsplatsen var nästan en Parodi, GUD VILKEN KÖ……. ända ut på motorvägen! Som tur var så ringde Pia & sa att jag skulle ta av vid Kungsängen så jag slapp en hel del av kön men det tog ändå drygt en 1/2 time att ta sej till parkeringen som låg SKITLÅNGT på ren svenska från själva utställningsområdet! Som tur var stannde jag till & lastade ut burar & hundar vid urlastningszonen annars hade jag nog INTE kommit fram ännu, hade nog fått en hjärtinfarkt eller dyl. ha,ha,ha…. Som tur var så flyttade man fram starten i alla ringar 1 timme..! Väl på plats var det många jappebekanta samlade.  Kul var det att träffa Familjen Hultqvist/Dhalgren som hade kommit med Tikvalpen N. Ai-Shiteru Lajka(efter Tyson & Ellie), hon hade vuxit till sej & blivit en kanonsöt liten fröken!  Vår Domare i dag var Kurt Nilsson & han jobbade snabbt i ringen så lite stressigt blev det att få hundarna klara till det var dags… Först ut var valparna, lajka gick in i ringen med lillmatte, & dom skötte sej alldeles utmärkt, Blev bästa tikvalp & Fick Hp, GRATTIS IGEN! Sen var det hanvalpen som drog det längsta stråt & blev birvalp. I Unghundsklass skulle vi ÄNTLIGEN få se Wisexs Kelvin ( Efter Noidens Kagutschi"Gustav") igen med matte Inger, en kille som verkligen har vuxit på sej & blivit såååå fin! Han var själv i klassen så han kom som nr 1 med CK! I championklass var det 3 hanar som tävla, & Colan kom som nr ett med Ck & som nr 2 kom Noidens White Zimba of Hana & även han fick Ck.  I Bästa hane blev det sedan son nr 1: Colan, Nr 2 Kelvin som fick CERT & som nr 3 Zimba. KANONGRATTIS Inger & Lena…. Så var det tösernas tur & först ut var vår Dakisimeru som i ONSDAGS klev upp från valpklass till Juniorklass. Ha,ha,ha… hon har fortfarande inte förstått hur man ska gå vacker så hon dansar fram som en virvelvind i ringen, & tycker livet är STENKUL, men STÅ vackert kan hon, den unga fröken :0)))) Hon fick ett första pris & ett CK, WOWWWW!  Vanilla gick in i championklass som hon vann & även hon fick Ck. & så bästa tik, ha,ha…. & bara 2 ck hundar kvar Dacki & Vanilla. Lena fick hoppa in & Hjälpa till med vanilla, & som nr ett vill domaren ha DAKISIMERU, OJ va glad man blev, ha,ha,ha… min lilla valpis…. Vilken Debut, eller hur!  Så det skulle bli Far & dotter som skulle göra upp om Bir’et, men här var det pappa som Vann! Sen fick vi vänta i solskenet på Finalerna, vi hade verkligen kanontur med vädret SÅ HÄR LÅNGT…..Sent om sider kom finalerna igång & lagom så började svarta moln att hopa sej, en liten skur kommen drog snabbt förbi & 2!! vackra regnbågar syntes på himlen. så var det BISvalp, BISveteran, Uppfödargr, & avelsgrupper… gr 1-3. Så kallades då äntligen gr 5 till uppsamlingen, & DÅ KOM REGNET, OJ,OJ… det var som att stå i duschen!! det VRÄKTE ner, efter att Finaldomaren Marianne Baden snabbt gått igenom hundarna så flydde vi under ett tält som någon hade uppställd vid uppsamlingsringen & jag tror att vi nog slog ett rekord i hur många hundar & människor  man får plats under ett & samma tält tak, ha,ha,ha… lagom som vi skulle in i stora finalringen så dämpades regnet till allas glädje, & när vi gick in så duggade det bara lite…. som vanligt så var grupp 5 representerade med ett stort antal hundar så gissa om man vart lycklig när domaren ville ha Colan kvar när hon valt ut dom 5 som skulle plaseras! & som nr 4a kom så Noidens Right on Time "Colan" YESSSS! TUSEN TACK familjen Binggeli som stannade kvar trots oväder & hjälpte mej, vi såg ALLA ut som om vi badat med kläderna på, & inte vart man torrare när man skulle hämta bilen som stod 2 km iväg & himlen åter öppna sej! Tack & Lov så startade bilen utan problem i alla fall & nu kunnde man köra in på utställningsplatsen & packa in allt som var DINGSURT i bilen! När jag sedan väl var hemma så frös jag som bara den & t.o.m. Bh’n gick att vrida ur, ha,ha,ha……

BIR: Noidens Right on Time BIM: Sakura Zensen Dakisimeru

TACK ALLA för en annars kanontrevlig dag!!

Tyvärr har jag inte hunnit med att ta nya kort på valparna som blev 6 veckor i torsdags ……….

21/8:

Valparna uppdaterade med nya bilder, 5 veckor gamla…. Vill även passa på att gratulera Cola sonen Confetties Passion for Life "Smirre" Som i söndags i Nyköping plaserade sej som Bh 3a & Fick CERT! Kanongrattis till ägarna Gittan & Tobbe Hellström & till Kim som visade honom!

13/8:

GRATTIS D-Kullen :Dafne, Dione, Don Torsten, Daikoku Som i dag blir 12 år gamla, tyvärr har jag inte kontakt med alla så jag vet inte om alla finns kvar men en vet jag i alla fall & det Är Don Tosten. Har fått lite kort på Torsten från Husse Kent, Tusen TACK!! Snygg gammal kille,eller hur!!

12/8:

GRATTIS Noidens Kwannon for Rowleys "Enya" som i dag var till Norge & slog till & blev BIR Fick Cert & Blev NUCH på gammla dar, samt BirVeteran &  BISVeteran 4:a, KANON GRATTIS ROSE-MARIE! På samma utställning var Love sonen Moalitz Hugo Highspirit som blev 2a Bästa hane med Cert & Därmed NORSK UCH, grattis till husse Robert!!

11/8:

I går var jag med tre hundar till ASKERSUND….. (hi hi hi, ingen annanstans, Tack Lena & Jan-Erik!), det var Colan, Dakisimeru & & en urfälld Zuzzie som skulle ställas. Kändes lite konstigt att åka ALLDELES SJÄLV!! Det händer ju inte så ofta, ha,ha,ha… tack & lov för det är mycket trevligare när man samåker. Innan jag kom iväg så var det mycket som skulle fixas, hundar som skulle ut, valpar som skrek efter mat, ja, det vanliga morgonbestyren så jag kom iväg en halvtimme senare än planerat. Utställningen startade 9.00 & det var bara 15 hundar före så jag ville vara där i TID, men resan tog längre tid än jag trodde så vid 8.45 landade vi vid utställningsplatsen, naturligtvis på en parkering  som var långt iväg, men nedför gick det & på en asfalterad  gångväg så det gick bra ändå! Straxt innanför insläppet stod Åsa Polfalk/Nilsson & funderade på vart jag tagit vägen, UNDERBARA Åsa, hon grabba tag i buren & med gemensamma krafter tog vi oss till ring 4 där vi skulle vara i dag. Åsa hade själv inte anmält någon hund i dag utan kommit bara för att titta på utställningen…. HM….. funderar på att det skulle man kanske pröva på någon gång, ha,ha,ha… ja,ja, helt ledig blev nu inte Åsa, hon var t.o.m. inne & sprang en omgång i ringen, ha,ha..! Det var bara 9 jappar anmälda i dag & Domaren var Hans-Åke Sperne, som dessutom hade Domarelev med sej på japparna. Först ut var det Dakisimeru"Dacki" som ensam valp & hon skötte sej Galant, & blev Bästa valp med en kanonfin kritik. Så pojkarnas tur, bara 2 championhanar, & Colan vann & Blev bästa hane. Så var det Jun.tikar, 3 till antalet & Zuzzie var en av dom, hon har absolut inte ett strå kvar av underullen,ha,ha, & hon var sååååå lycklig att det var hennes tur så hennes uppvisning blev lite si & så,ha,ha… hon kom som nr 3 utan Hp, den först plaserade hunden fick Ck, Rose-Maries tik Artic-Fox’s Snowhite Cindy, inga unghundar anmälda så hon fick tikcertet i dag! så var det en championtik som fick Ck & en veterantik som oxå fick Ck & i bästa tik så blev det: 1: Rowleys Sailor Moon, 2 ( & BIRVETERAN) Noidens Kwannon For Rowleys, & som nr 3: Artic-Fox’s Snowhite Cindy grattis igen Ann-Louise & Rose-Marie. I tävlan om BIR & BIM var det "Colan" Noidens Rigth on Time, som drog det längsta stråt & blev BIR, Yessss!! Sen fick vi lite tid att gå runt & titta & göra av med lite pengar, som, som vanligt, inte är speciellt svårt, ha,ha…. Finalerna kom igång vid 15, & först ut var valparna som någon i uppsamlingsringen sa var 45!! till antalet. Dacki skötte sej kanon även här men det blev tack & adjö… Likaså var det  för veteran-tiken i finalringen. Colan lyckades komma med i första urgallringen men sen fick även han tacka för sej! Nu hade vädret blivit VÄLDIGT varmt så det kändes skönt att få styra kosan hem igen, & Åsa hjälpte mej med buren hela vägen UPP för backen å till bilen, utan henne hade jag nog dött där i backen tror jag, ha,ha,ha, TUSEN TUSEN tack Åsa, utan dej hade jag nog inte klarat mej !

9/8:

Oj, va tiden springer iväg! Valparna blir i dag 4 veckor & vi har tagit nya kort…. försökt ta individuella kort men det var ju inte så himla lätt när dom inte är still i mer än 1 cekund, ha,ha,ha….. Annars är allt här bara bra, trist nog är det sista semesterveckan :0(((  ! Till Helgen bär det av på utställning igen…..

3/8:

Nya bilder på valparna som i går blev 3 veckor gammla!

28/7 :

Vi Väntar förhoppningsvis valpar i mitten av september, titta in på Valpsidan. Vill även passa på att gratulera V-kullen: Viktor of silverbow,Velvet of Silverbow, Vit som en snö,& Vanity Silverbow of Geisha"Moa",   samt W-kullen: White Zimba of Hana, Wilma the New Winner for Jasams, White wanda of Hana, Wonder Girl of Hana , & White Kataya The New Star som alla fyller 3 år i dag!!!!!!

24/7:

Hej på er alla! ja så var då "Årets" helg över….. tänk så mycket man fixar å donar å så är det över bara så där!! MEN vilken helg det blev, TUSEN TACK till er alla som var där & bidrog till att vi fick en kanontrevlig dag! Redan på fredagen for Björn & jag iväg till västerås med 7 !! Nybadade hundar. Tack & Lov att vi har nya bilen, hade vi haft volvon så hade vi INTE fått med allt vi skulle, ha,ha,ha…. Det var många som mötte upp under eftermiddagen/kvällen, & vi hjälptes åt att få upp alla tält runt utställningsringen. Senare påkvällen vart det grillat som brukligt är & då hade även Wenche & Hanne & Monica från Norge kommit på plat + många fler, så det blev en riktigt trevlig kväll! På Lördagen klev man upp tidigt för att förbereda det sista inför utställningen som skulle börja kl 09.00.  Vädret visade sej på sin allra bästa sida, tyvärr vart det nästan lite väl varmt fram på dagen, men efter allt regnande som vart så fick vi vara glada för det ;0))  Jag kommer inte här att räkna upp alla hundar & deras plaseringar, kolla gärna in på Jsk’s hemsida http://www.japanska-spetsklubben.com om några dagar där det kommer att finnas en resultatlista, samt på vår "resultatsida". Tyvärr är det ju så att när man står som ansvarig för en sådan här tillställning samt själv är dum nog att anmäla 7 hundar,ja då hinner man inte titta så mycket på själva utställningen, inte hinner man prata så mycket med folk heller som man skulle önska men jag hoppas ni har överseende med detta! MEN det blev en  fantastik dag för våran del, Dakisimeru började med att i valpklass tikar 6-9 månader plasera sej som nr 2 med Hp, av 8 st! Vi blev åter slagna av Rose-Maries vackra tikvalp som sedan även blev BISvalp. I Championklass var det 10 vackra pojkar samlade, & gissa om man vart lycklig när domaren utsåg Colan som vinnaren, WOWWWWW , super!! & i Veteranklassen mötte Tyson 4 äldre hanar & även här gick det kanon, då Tyson vann & fick Ck, YES!  I Bästa hane var det 13 hanar som skulle göra upp & domaren Elisabeth Spillman hade ett tufft jobb, men på första plats pekar hon fram vår COLAN, YESSSSSSSS! Han blir även i år Bästa hanen, Fantastsikt!! Som nr 2 stod hans halvbror från Norge Jasam’s Very Tasty Grandson d’Akido som fick cert & blev Svensk champion i dag! Nr 3 Finska hunden Kalabalik’s Atack of Felix, som nr 4 Jasam’s interesting Silver boy & som nr 5: Rowleys Paler Shade of White, STORT GRATTIS TILL ER ALLA! Innan det blev tikarnas tur hade vi en lunchpaus& den började vi med att sammla ALLA, då menar jag ALLA jappar med ägare i ringen för att ta kort på alla! Helt fantastiskt, det var säker 100 jappar på ett å samma kort, gissaom det ska bli spännande å se det! Sen var det barn med hund, par klass & en ny klass "Husse med hund" gissa om det blev succe, ha,ha 17 hussar var inne i ringen & slet för att erövra den vackra rosetten, ha,ha,ha…. dom var sååå duktiga!

Så var det tikarnas tur, Zizzie kom i junkl som nr 4 med Hp. i öppna klassen var det Ellies tur & hon fick en 1:a å plasera sej som nr 4( utav 15 st!). Även N.Oh miss Molly fick en 1:a men blev oplaserad, & N. Unnie fick en 2:a. I championklass körde det ihop sej då jag hade Kiwi & Vanilla anmälda men Lena B hjälpte mej med Kiwi. det gjorde hon kanonbra & Kiwi kom som nr 5 ( utav 14 st) i klassen med Ck, Ck fick även Vanilla, Noidens Pikachu, men dom blev oplaserade. N Vit som en snö blev oplaserad. I veteranklassen var det 2 hundar med Noidens prefix, N Ghiha Gomasuri som kom på 3dje plats med Hp, klassen vanns av N Kwannon For Rowleys"Enya" & hon fick Ck. I Bästatik sedan var det 14 ck tikar som skulle mötas! Som nr 1 kom den finska tiken Tamilan Only One( faktiskt ett barnbarn till oss då hon har Jojjo som farfar!)som nr 2 Kwannon For Rowleys, som nr 3 Rowleys Neon Flach, som nr 4 med Cert Pretty Touch Chachacaramel, & som nr 5 Rowleys Party Diva.

Så blev det tävlan om BIR & BIM Veteran, & det blev Kwannon For Rowleys"Enya" Som Blev BIRVeteran & Confetties Tysom BIMVeteran! Så blev Det tävlan om BIR & BIM, & gissa om spänningen var hög, skulle det bli Colan från Sverige eller skulle den finska tiken vinna….. men Jo då, COLAN VANN, YEEEESSSS! Han blev BIR, helt sanslöst! Dessutom utsåg domaren honom till dagens bästa "Mover" samt Champion Of Champion!! Ja han var verkligen på topp i dag trots värmen & att vi hade 2 löptikar med oss, då brukar kan kunna "stänga av" men INTE i dag!!!!  Tyson hade en Avelsklass som plaserades som nr 4 av 5, men så var dett Uppfödarklassernas tur & dom var 4 som var in i ringen & visade upp sej. Återigen gick det kanon då Noidensgruppen visades fram som nr 1, !!!!!!! Faktiskt är det för 3dje året i rad! KANONKUL……. vETT STORT GRATTIS TILL ALLA SOM HADE EN BRA DAG I DAG!!!! Det var ett trött & slitet gäng som efter ett uppfödarmöte i ringen packade ihop , & i vår bil var det baske mej trängre nu än när vi kom, ha,ha,ha…. Vid 20.00 var det dags för middag på hotellet, kanonkul att så många som drygt 50 hade anmält sej dit!! Maten smaka lika kanon som förra året! Vi fick en mycket trevlig kväll tillsamans, men för min del avslutades den rätt tidigt då jag var HELT SLUT!& I morgon var det en ny utställning som vänta!

På Söndagen så hade jag 3 hundar anmälda till Skk utställningen ,  28 jappar skulle bedömas av Nils-Arne Törnlöv. Jag hade med Colan, Kiwi & Ellie som väntar på det sista certet för championatet! Denna dag var ÄNNU varmare än gårdagen & det skulle visa sej på Colan, då han inte alls var lika med på hugget i dag som i går. han kom som nr 2 med ck i championklassen som vanns av Jasam’s Very Tasty Grandson d’Akido. som nr 4 kom N. white Zimba & som nr 3 Lovesonen Moalitz Hugo Highspirited. Bästa Hane blev sedan Veteranen ( & Colans pappa!) JasamsGreat showman to Akido nr 1.Colan kom som nr 4 & som nr 2 med cert, Cacib & champion i dag Rowleys  Yuki-Chan of Joy. Så var det tikarna, i Junkl & Ungkl delade inte domaren några Ck, så man var bra pirrig när man klev in med Ellie i öppna klassen., ha,ha,… Gissa om man vråla när Elli plaserades som nr 1 med CK!!!!! YES! då var det bara hon som kunnde ta certet! Så i bästa tik så blev det som i går på 1 platsTamilan Only One, & Elli kom på plats nr 5 med CERT & CAMPION I DAG!!!!!!! Lite osäker sen på dom andra plaseringarna…… BIRveteran & BIM blev JasamsGreat showman to Akido, & BIR blev den finska tiken som dessutom plaserades som nr 4 i gruppen senare på eftermiddagen! ÅTERIGEN ETT STORT GRATTIS TILL ER ALLA & ETT STORT TACK FÖR EN KANONTREVLIG HELG!!! Björn & Jag packade oss in i bilen med hundar & packning & styrde kosan hemåt till valpar & barn! TUSEN TUSEN TACK SANNA & JOHAN som var hemma hos valparna & dom andra hundarna & tog så väl hand om dom!!

Har tagit lite nya kort på valparna oxå, så titta gärna in på Valpsidan!

15/7:

Nya kort på valpsidan

12/7:

i dag föddes Katayas & Kings valpar, otroligt men sant 5 st tikar blev det!

3/7:

Halloys på er alla,Hoppas ni har haft en fin försommar, snart så är det dags för semester, å gissa om det ska bli skönt!! Förberedelserna inför årets jappespecial håller på för fullt, hoppas få se många av er där! OM NI skulle missat att anmäla så finns det ännu några dagar kvar, gå in på Jsk’s hemsida: http://www.japanska-spetsklubben.com anmäl er senast den 7/7!

Denna helgen har vi vart till Borås på utställning i 2 dagar. Det var ett härligt gäng kärringar & hundar som drog i väg redan på fredagen. Lena, med Zimba, Jag med Dacki & Vanilla & Siv med Boggiman & Donna åkte till Motala & där hämtade vi Åsa & Dagny. Vi skulle åka med Åsas nya fina bil samt deras husvagn ner till Borås. Lite pirrigt var det eftersom det var ett tag sedan vi alla hade dragit husvagn men det gick aldeles utmärkt! T.O.M: att ställa upp husvagnen gick kanon trots att vi vart tilldelade en plats som det var lite trångt att komma intill, ha,ha,ha…. det var många runt oss som säkert var berädda att hjälpa oss "damer" men vi fixa det galant, 3 stod å dirigera & jag fick backa vagnen på plats & hur det nu gick till fick vi den rätt på en gång!! Så fick vi bort vagnen från bilen & alla stödhjul på plats, å så kom på att det skulle finnas ett vattenpass för att se att vagnen stod rakt, & gissa om vi jubla när det visade sej att den stod redan SPIKRAKT, ha,ha,ha… skicklighet eller tur…. nja det får ni själva avgöra! När allt var på plats & hundarna fått kommit ut så  Smakade Åsas medtagna Kycklingsallad underbart! Fixade upp tälten vid utställningsringen & satt sen ute länge på kvällen å bubblade & fnittrade tills vår griniga tysk till granne tyckte att NÄ, nu får ni allt hålla klaffen, vilket han skrek så att han säkert fick liv i fler än vad vi lyckats hålla vakna!

På Lördagsmorgonen VRÄKTE regnet ner, nä FY va trist, ute var det såååå blött! Men när vi fixat oss & ätit frukost så slutade det även om det var tunga moln runt oss! I dag var det Skk’s utställning & 13 jappar var anmälda, domare Hans Almgren. Vi var på plats i god tid innan vi skulle in & regnet höll sig borta & solen tittade fram då & då mellan dom svart molnen. Vår ring var det blötaste på hela området efter nattens regnande, man skönk ner flera cm & på ett ställe hade det bildats en liten sjö….uch! Först ut var valparna som var 2 till antalet, våran Dakisimeru skötte sej utmärkt denna gången ( sist ville hon ju inte gå!) & hon fick Hp & blev BIRvalp. Så var det hanarna som stod på tur & Sivs Bogeyman i junkl, han vann klassen & fick Ck. Tyvärr har jag ingen katalog så jag kan inte namn på dom övriga hundarna som var med. I championklassen så var det Zimba’s tur & även han vann sin klass & fick Ck. I Bästa hane sedan Vann Zimba som fick cacib, Bogeyman som nr 2 med Cert.    Så var det dags för tikarna, Sivs Donna( efter Colan) var först ut i Junkl. som hon presis gått över till.Hon vann sin klass & fick Ck. så Vanillas tur i Ökl, som även hon vann & fick Ck….. Nu var spänningen hög eftersom Vanilla väntar på sista certet för att bli Champion. I Chkl Skulle N. Vit som en snö "Dagny" in, & även här blev det vinst & Ck!! I Bästa tik blev det: 1a med Cert: Donna, 2a med Cacib: Vanilla & som nr 3 med Rcacib Dagny.  Ingen champion i dag men vi var såååå glada i alla fall!! I Finalerna sen blev det tack & adjö till Japparna!

Klockan hann bli mycket innan vi flyttat tälten till morgondagens ring & vi styrde kosan till husvagnen. Lite nyfikan över morgondagens deltagare som var lika till antalet men ingen av dom övriga som var med på lördagen skulle bli kvar till söndagen….. dessutom hade jag en uppfödargrupp i morgon & hade ingen aning om vem den fjärde hunden var….! På campingen var det FULLT med hundfolk, & vår griniga Tyskgranne hade tack & lov åkt vidare & nu fanns det ett glatt gäng med hundfolk där i stället! efter att vi pustat ut en stund & hundarna fått mat ( måste bara berätta om en liten insident som hände när hundarna skulle få mat, Åsa lyckades hänga sej över kompostgallret lite för lång & blev hängande över gallret skrattandes: HJÄLP!!!, Gissa om vi skratta, jag fick tag i fickorna på Jeansen åsa hade på sej å säger: Håller dom? sen drog jag sakta men säker henne upp & dom höll, men vi höll ju på att skaratta ihjäl oss,ha,ha… tyvärr kom vi på efteråt att vi skulle ju tagit kort på det hela men,men….) & kommit till ro tände vi grillen & fixa en kanongod middag.  Vi fick även besök av Åsa’s son med tjej som bor i Borås. På kvällspromenaden med hundarna hittade vi familjen Ahlström & gissa om jag vart glad när det visade sej att det var ju Molly som var den fjärde hunden i min uppfödargrupp så nu slapp jag fundera, ha,ha,ha….. dom hade 4 hundar anmälda så nu var det bara 3 hundar som vi inte visste vilka dom var. Denna kväll avslutades lite tidigare eftersom vi alla var trötta & en ny dag väntade i morgon! Vi vaknade till riktigt fint väder på Söndagsmorgonen. Vi hade god tid på oss innan utställningen börja, ringen börja 10.00 & vi var sista rasen så……Men vissa av oss är rätt morgonpigga & det skulle visa sej att efter frukost & morgonbestyr så var vi på plats redan 1/2 11!!  I dag var det alltså SSUK som hade utställning & vår domare hette Henrik Söeborg från Danmark. Han tog mycket god tid på sej & det blev en L Å N G väntan innan det blev japparnas tur. Även i dag var det 2 jappevalpar, den andra var en hane på 4-6 månader, Både han & Dacki fick Hp & även i dag blev Dacki BIRvalp. Så var det då hanarna: Sivs Bogeyman i junkl fick i dag 1-1 Hp. I championklassen så var det Zimba’s tur & han vann sin klass även i dag & fick Ck. I Bästa hane Kom Zimba som nr 1 & som nr 2 med Cert  kom Moalitz Jinko The Jewel. Så tikarna: Som i går vann Donna sin klass med Ck, & det gjorde även Vanilla & sedan även Dagny! N. Oh Miss Molly fick en 2a idag i öppna klassen. Jag var nu så nervös, ville så gärna ha det där sista certet! Så bästa tikklass, Vanilla rörde sej som en kanonkula, ÄNTLIGEN har "Poletten" ramlat ner, och YESSSSSSSSSSSSSSSS, Vi vann! Som nr 2 kom Donna & som nr 3 Dagny, på fjärde plats kom Isumi’s Shiro Dezato Amai . OJ,OJ, va glad jag blev!!! Så var det tävlan om BIR & Bim…. Zimba & Vanilla….. & Gissa om man blev lite chockad när Domaren ger VANILLA BIRrosetten, WOWWWWWW!!!! Han bara älskade hennes rörelser som i dag verkligen var på topp! ha,ha,… min lilla vanilla slog vackra Zimba, vem hade kunnat tro det!  Så var det min Uppfödarklass’s tur & Vi fick Hp & blev bästa grupp!   Så var det finaldags, klockan hdae redan hunnit bli 18.00 & arrangörena stressa på som 17, hann inte knappt ta Bir & Bim kort med domaren… lite trist! Valparnas BIS var först, & Dakisimeru kom som Nr 5, WOW… BISvalp 5:A., KANONKUL!!! & sen i Biset skulle det visa sej att Vanilla får samma plasering BIS:5a, WOWWWW. Gissa om man nu böra få huvudverk av alla chocker, ha,ha,ha…. men det var ju inte klart med det… Min Uppföradgrupp VANN ! : BIS 1:a!!!!! Helt otroligt! Tusen,Tusen tack till er alla som var med i gruppen!! Det gick sen som en dans att plocka ihop tälten, & klockan hann bli 19 innan vi var tillbaka till husvagnen. Där fixa vi lite mat innan vi plocka ihop allt & styrde kosan till Motala där vi landade straxt efter 01.00 på natten. Trötta stupa vi säng hos Åsa & sov några timmar.& Efter en tidig frukost åkte vi hemåt den sista biten.

TACK FÖR EN KANONTREVLIG helg Åsa, Lena & Siv, Detta måste vi snart göra om igen!!!

BILDER FRÅN HELGEN, KLICKA HÄR

25/6:

I dag fick vi den sorgliga nyheten att BASTÄNGENS KICKAN, allas vår " Selma" har fått komma till Hundhimlen 13 år & nästan 4 månader gammal den 20 Juni 2007 . TUSEN TACK Ulrika för att du tog så väl han om Kickan på hennes ålderns dagar, jag vet att hon fick ha det kanonbra hos er!! Sov gott lilla "Selma" & TACK för allt du gav oss!

Tyvärr måste vi oxå konstatera att Kiwi lurat oss igen, hon är INTE dräktig denna gången heller! MEN kataya är KANONRUND så där blir det valpar om si så där 2-3 veckor!

16/5:

Ja, så har det gått en månad igen, tiden springer iväg och det har vart en hel del som hänt. I torsdags tog Sanna, vår lillsnurpa Studenten! Helt otroligt… tyckte inte det var så länge sedan hon börja i skolan, dessutom så var det examensdag i fredags för Sofie som slutade 9:an…. Men HALLÅÅÅÅÅ, det MÅSTE ju betyda att en annan blivit bra mycket äldre eller??? ;0)) Vi väntar fortfarande på att Kiwi ska visa oss ordentliga tecken på att vara dräktig, men vi är mycket tveksamma…. det är ju 2-3 veckor kvar men…. ja,vi får se! Däremot så verkar det som om Kataya väntar valpar i alla fall, hon har breddat sej betydligt redan så….

I går var det utställning i Avesta, & till min stora lycka fick jag Sofie & hennes pojkvän Sebastian att följa med, annars hade jag fått åka själv & det är ju inte alls lika kul. Sofie har inte vart med på utställning på VÄLDIGT länge, & Sebe hade Aldrig vart på en så… Ha,ha,ha,ha GISSA om han hade stora ögon, han hade Aldrig sett så mycket hundar,ha,ha… Vädret var kanon, strålande sol men ändå lite blåsigt så det inte blev för varmt & i skuggan var det riktigt svalt. Vi fick en bra plats för hundarna i skuggan & oss själva i solen så vi slapp att sätta upp tältet vilket var skönt! Det hela började nästan med katastrof,ha,ha…. ni vet hur det är, när man så har fått ur all packning ur bilen, & slitit & dragit genom grus & gräs & man väl är inne på utställningsplatsen…. man letar förtvivlat efter ringen, är Tvungen att gå på muggen för man håller på att pinka på sej & där var det en LÅNG KÖ, men det var lugnt, vi var nästan sist i ringen & klockan var bara staxt efter 9 så vi hade gott om tid….. så kommer man på att man inte köpt en katalog… tillbaka till insläppet köper en katalog & börjar ju naturligtvis att bläddra, MEN va nu…. Dacki finns inte med… hm konstigt men jag hade ju fått nrlapp på henne…. rusar tillbaka till Sofie & Sebbe som står vid hundarna & väntar, sliter upp kuväret med nr lapparna, JAHAJA…..då har man flyttat valparna till en annan ring & det var bara 15 hundar för…. GISSA om det nu vart fart under fötterna, ha,ha,ha… leta reda på rätt ring, snabbt ut med hunden, som är blöt av dräggel efter att ha vart åksjuk i bilen….men hur det nu gick till så han vi få ordning på det hela lagom till vi skulle in, vi hann t.o.m träna lite,ha,ha,ha…. ha,ha.. ja nu gjorde väl inte det så stor nytta för väl inne i ringen så hade Dacki nosen i backen HELA tiden, något lukta vansinigt gott, ha,ha… ja hon stod som en klocka,kanonduktig men att gå… ja,ja vi fick se oss slagna av dom andra två töserna, men vi ska hem & träna & sen ni….! När vi så var klara var det dags att flytta sej till japperingen som var på ANDRA sidan, långt i väg som sjutton, men väl där så fick vi som sagt en bra plats. Det var inte många jappar anmälda, bara 12 st. Domare i dag var Jahn Stääv. Lite pirrig var man ju eftersom Vanilla stod för championatet.  Men först ut var ju hanarna, & i unghundsklassen var det en son efter Noidens Kagutsuchi med, Wisexs Kenzo a Million Winner,  & han vann klassen med CK. Colan var själv i championklassen & fick ck. Har inte riktigt klart för mej hur det såg ut i Bästa Hane Men Colan Vann, som nr 2 kom Rowleys Son of A Gun som fick Cert. Så var det tikarnas tur & i den öppna klassen var det tre tikar & där var Vanilla med….. hon skötte sej i dag exemplariskt, men all päls ligger kvar hemma i en ica-kasse ;0) Hon fick se sej slagen av Rowleys Xtravaganzia of Felix som vann klassen & Vanilla kom som nr 2 men fick Ck.  I bästa tik kom championtiken Rowleys Party Diva som nr 1, 2:a med sert & champion i dag Rowleys Xtravaganzia of Felix, & som nr 3 Noidens Xpactant Vanilla Ice, med andra ord slagen på målsnöret,ha,ha,ha… Noidens Right On time "Colan" Blev sedan BIR , YES!!! Colan tyckte det var aknonkul med utställning i dag, ha,ha,ha… sist kunde han ju knappt gå i koppel, men nu Showade han för fullt! STORT grattis till ALLA som hade en bra dag i dag, & ett STORT TACK till Madde Karlsson som tog kort på utställningen, & som såååå snabbt sände dom på kvällen, jag hade kanppt hunnit hem när hon skickat dom!( ha,ha,ha… tyvärr kan jag ju se att det är dags att slita lite med Cambridge igen, ;0((((  ) Här kommer ett bildsvep från utställningen…… jag hade tyvärr själv glömt cameran hemma….

Ja, just ja…. måste ju berätta att jag äntligen fått gjort något jag velat gjort i flera år, ha,ha,ha…. jag har TATUERAT mej!!Om det gjorde ont??? JA det kan ni skriva upp att det gjorde! men det var det värt, blev sååå nöjd med den! Många har undrat hur den ser ut, så här kommer en bild…. den sitter staxt under nacken.

15/5:

Äntligen lite tid att uppdatera här! Ja i helgen var vi ju på Svensk vinnarutställning i Österbybruk… Sivan & jag starta resan tididigt på morgonen, 3 !!!!! hanar i bilen med bl.a 2 ! Höglöpande tikar, ja,ja… kan ju bara sluta på ett sätt.  Innan vi kom in på utställningsplatsen var det en smärre kaos, L Å N G kö in till parkeringen LÅNG kö till vetrinärinsläppet, & väl vid ringen inte en milimeter att sätta ner tältet på!! ja,ja.. det såg ut att bli skapligt väder i alla fall så….. Kanonkul att träffa alla igen! Domare denna dag var Elena Spector från ?????. Hon hade 31 jappar att bedöma i dag, inte så många med tanke på att faktiskt var svensk vinnarutställning…. Valparna som var hela 7 till antalet skulle bedömas i en annan ring sist denna dag! Efter fika så börja vi förbereda hundarna & redan här börja det, ha,ha,ha…. det var fullständigt OMÖJLIGT att få kontakt med Colan, han var som GALEN efter löptikarna….. stackarn, vi har haft löptikar hemma i 2 månader snart nu & att få något somluktar sååååå gott såååå nära, ja det blev för mycket!!  ja,ja…. Först ut var i alla fall Juiorhanarna & där var Sivans Bogeyman som vann med Ck över colasonen Suki da yo’s Better Be Good " Nubbe" som fick Hp. i ungklass skulle sivan in med Kirsis Noblewhite king Of Harts som är här i sverige på besök( och som jag parat Katya med), han kom som nr 2 i gruppen med Hp. Så var det championkillarna…. hela 9 st! Colan forsatte som han börjat dagen—–noll kontakt,skulle bara till brudarna!! han sluta som nr 5 UTAN CK,ha,ha,,,men på andra plats kom Lenas Noidens White  Zimba of Hana, & som nr 4 Lovesonen Moalitz Hugo High Spirit. Vann gjorde Laila & Hildes Stjärnsmällens Fenomen som kommit ända från Norge! 
Bh blev sedan: 1 Stjärnsmällens Fenomen, 2:Noidens White  Zimba of Hana, 3: Bogiman Ever Smiling med CERT igen!, 4: Moalitz Hugo High Spirit & som nr 5: Isumi’s Shiro Futsu Kingu O’asagi.  ETT STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!
Så var det tikarnas tur & jag hade Kiwi som skulle in i öppna klassen & jag önskade såååå att hon skulle få det sista Certet i dag…. 6 tikar i öppna klassen där även Lena & vår tik Noidens Kataya The New Star var med… men VANN gjorde KIWI med Ck ,Jippiiii & Kataya kom som nr 2, kanonbra jobbat Lena!!! I Veteranklass var sedan Monika & Rose-Maries Noidens Kwannon For Rowleys & hon slog den vinstrika vet.tiken Jappetit’s Flo’ina-Leeof Floy. i Bästa Tik såg det ut så här: 1: Rowleys Party Diva, 2: Freddygårdens Alita Lady in White, 3: Noidens Kwannon For Rowleys, 4:Rowleys Sailer Moon, & som nr 5: Jasams Xpensive Kiwi For Noidens,YESSSSSSSSSS!!!!! Hon fick Certet & blev därmed Norsk & Svensk Champion!!!! Bir blev sedan hanen, ett stort grattis till Laila & Hilde som åkt så långt, men naturligtvis ett stort grattis till alla er andra med!! Sedan var vi 3 uppfödargrupper Där Noidenshundarna plaserades som nr 2 med Hp! senare var det då Valparnas tur där det var en hanvalp &hela 6 tikvalpar anmälda. Jag hade Noidens Zuzzie The Great Tysongirl med & Siv hade Confetties Prima Donna ( Coladottern) Vann gjorde Tiken  Artic Fox’s Snowhite Cindy som även blev Birvalp, nr 2: Donna & Zuzzie som nr 3, dessa fick dessutom Hp. Ett trött men glatt gäng styrde sedan kosan hemåt, med ett litet stopp på vägen där Katya & King ÄNTLIGEN fick ha en liten mysig stund i skogen ; 0 )))

Har fått KANONFINA KORT från Mikaela Sandback som hon tagit på utställningen,återigen TUSEN TACK!!!!!!! Dom finns att titta på "resultatsidan" samt på "Valpsidan"men även här är några…..

Må gott nu så hörs vi snart igen!!!

6/5:

Ny bild på Zimba på valpsidan! Har i dag träffat Kim & Mickes gudomligt söta tikvalp efter Yochi & Tyson som nu blivit 8 veckor, måste bara visa er nid på henne…..

21/4:

Just hemkommen från Skk’s Västeråsutställning på Rocklunda, & WOWWWW vilken dag det blev!! Björn som inte vart med på länge kunnde i dag följa med mej, Med Tyson & Vanilla, Kanonkul! Vi kom lite i "sista minuten" till utställningen tack vare den ENORMA bilkö som var innan man kom in på utställningsplatsen & innan man sedan hitta rätt hall & ring, ja det var rena cirkusen, ha,ha… men på plats kom vi, & man han göra i ordning hundarna lagom som Siv kom med Bogeyman & Cristata, hon hade oturen att ha pulin SAMTIDIT 2 hallar bort så jag fick det stora ansvaret & Äran att visa honom på hans första off. utställning! Vår Domare i dag var Henrik Johansson & 12 hanar & 9 tikar var anmälda. Först ut var då Bogeyman Ever Smiling & han skötte sej galant & vann juniorklassen med CK,Phust… allt väl så pass i alla fall, fniss! I Championklassen var Lena inne med Noidens White Zimba of Hana, & dom slog till & vann klassen med CK, YES!!! Så var det Tysons tur i veteranklass, den vann han & fick Ck. Och precis i sista minuten kom Sivan ångande så hon hann gå med in i Bästa hanhundsklassen, & där blev det ZIMBA SOM VANN YESSSSSSSSSSS!! OJ va kul, & som nr tre kom Bogeyman med CERT, wow, VILKEN debut! Tyson blev oplaserad i Bh, men han tyckte det var kanonkul att få vara med igen å visa upp sej, sina 11 år till trots,ha,ha….

Så var det tikarnas tur, Sivans jun.tik Kovachii’s Cristata vann sin klass & fick Ck. Så var det öppna klassen där "Dagny" hade chansen på championatet… Men vår vilda Noidens Xpectant Vanilla Ice VANN klassen med CK, & som nr 2 med Hp stod Åsas "Dagny" Noidens Vit som en Snö. I veteranklass var Rose-Marie & Monikas Noidens Kwannon For Rowleys "Enya", hon vann klassen med Ck…. det innebar att 3 tikar vart kvar till Bästa tikklass, Vann gjorde Noidens Kwannon For Rowleys nr 2 Noidens Xpectant Vanilla Ice med CERT, JIPIIIII!!!! & på tredje plats Sivans Kovachii’s Cristata. OJ, två Noidenshundar skulle konkurera om BIR & BIM… & vann Gjorde Zimba! TUSEN TUSEN TACK  till er som visar Noidenshundarna så himla fint & S T O R T  Grattis Till Lena & Rose-Marie. "Enya" blev BIRveteran & Tyson BIMveteran. Vi hade dessutom en Uppfödargrupp Som blev BÄSTA GRUPP med Hp! Tack alla för hjälpen med gruppen! Det vart tyvärr ingen grupp plasering för någon jappe denna dag, men "Enya" blev uttagen i första gallringen i alla fall ;0)) !

Nu laddar vi om batterierna & packar om väskan för i morgon bär det av till Ssuk’s utställning i köping, & då KAN, kan…… Vanilla bli champion…..

10/4;

lagt in nya bilder på Noidens Kagutschi "Gustav"

9/4:

God fortsättning på Påsken på er alla! Men OJ, i morse när man klev upp trode man inte det var sant när man titta ut,S N Ö…. i massor!!! Uch va trist! ja,ja… förhoppningsvis försvinner det lika snabbt som det kom.

Ja så har vi vart till "Lilla Stockholm", som sagt ingen påsk utan denna tillställning, ha,ha..Sivan & jag for iväg vid 1/2 8 på morgonkvisten, hon med tikvalpen efter Colan "Donna" & Juniortiken Filippa, jag hade Zuzzie,Colan & Kiwi. Kanonkul att träffa alla igen, det är ju ett tag sedan sist nu ;0) !
Domaren för dagen var Paul Stanton & Först ut var valparna, en hanvalp Confetties Passion For Life "smirre"(Bror till Sivs "Donna") Han skötte sej kanon vann klassen & Fick Hp, sedan var det Vår tur att gå in i ringen, kanonkul för det var VÄLDIGT länge sedan Siv & jag konkurerade med hundar  i samma klass, SÄRSKILT valpklass! Det var då min Noidens Zuzzie The graet Tysongirl, & Sivs Confetties Prima Donna, båda  fick HP men vann gjorde Donna som förde sej som en Primadonna i ringen medans min Zuzzie inte ännu har funnit nöjet med att visa upp sej i ringen ;0)) ! Donna slog sen sin bror & blev BIRvalp, grattis Sivan! Kanonkul att se 2 Colanvalpar som blivit sååå fina, STORT lycka till framöver med dom! (Sivans BIRvalp blev oplaserad i BISfinalen.)  En Colanavkomma till som vuxit till sej & blivit riktigt fin var Kim’s Suki Da Yo’s Better bee Good "Nubbe", som vann Juniorklassen & fick CK!! STÅLANDE Kim! Yttligare en Colanson fanns med i Ungkl Stjärnsmällens Right on Target som i dag fick en kvalitets 2a. Klassen vanns av Ingers Wisexs Kelvin son till vår Noidens Kagutsuchi "Gustav",han fick även Ck, kanongrattis Inger!! Så var det den öppna klassen där jag skulle visa Monika Matssons Vitagårdens Silverbaron Von Elf som i dag stod för championatet… spännande värre,ha,ha,ha… men det började galant för han vann klassen & fick CK, OJ va spännande! En Tysonavkomma Icefox-Yukiko fanns på plats en riktigt stilig kille men som i dag fick en kvalitets 2a. Så var det championklassen, Där plaserade sej "Colan" Noidens Right on Time som nr 3, & som nr 4 kom Moalitz Hugo High spirit ( Son Till Noidens Love Just of Power) Oplaserad blev Noidens White Zimba of Hana. Så var det dags för tävlan om bästa hane & sivan fick hjälpa till med Silver……& plaseringarna blev: 1: Enfloy’z Nothern Cozmoz d’Charmant, 2: Rowleys Paler Shade of White, 3: Colan, 4: Vitagårdens Silverbaron Von Elf, med CERT & därmed i dag SUCH, !!! på reservplats kom så Moalitz Hugo High spirit. KANONGRATTIS till er alla, & särskilt Monika då hennes Silver blev Svensk Utställningschampion! Så var det tikarnas tur, sivs Confetties Filippa Filipin slog till & vann Juniorklassen med HP. I den öppnaklassen var det Kiwis tur, & hon slog till & VANN & fick CK, YESSS!! Med i klassen var oxå Noidens Kataya The New star & Coladottern Slåbodas Cola Light men dessa fick i dag en kvalitets 2a.  I veteranklassen hade Rose-marie med Noidens Kwannon For Rowleys, en tik som har vart ledig från utställningsringen ett tag men nu visade hon minnsan att hon INTE glömt hur man showar,ha,ha…. hon vann inte bara veteranklassen med ck, hon blev dessutom Bästa Tik & sen BÄST I RASEN, KANONKUL, STORT GRATTIS IGEN Rose-Marie, resultatet i Bästa tikklass blev sedemera: 1: Noidens Kwannon For Rowleys, 2: Rowleys Party Diva, 3: Rowleys Sailer Moon, 4: Jasam’s Expensive Kiwi For Noidens med CERT,YESSS!! nu saknar hon bara ett så blir hon både Nuch &Such ;0)) på reservplats kom:Enfloy’z Novaah-Lee A Charmant Lady. Även här ett stort grattis till er alla! Noidens deltog med en uppfödargrupp oxå, som fick HP trots att det var mycket olika typer i gruppen, vann gjorde Rowleys kennel. Dessutom hade deras Noidens Kwannon For Rowleys  avelsgrupp som plaserade sej som BIS 4a, inte illa STORT GRATTIS! Efter en mycket trevlig dag, styrde vi kosan hemåt efter att naturligtvis spännderat en del pengar i alla montrar som finns… TUSEN tack alla för en mycket TREVLIG dag!

5/4:

Hej på er alla! Vill bara önska er en riktigt skön & Trevlig Påsk! Allt bara fint här hemma, Björn mår lite bättre.  Vi håller på att förbereda oss inför söndagens utställning på "Lilla Stockholm", ha,ha,ha… ingen påsk utan detta evenimang!! Jag har med mej Kiwi,Zuzzie & Colan. Det är "Bara" 31 jappar anmälda, lite mot vad det brukar, men ska bli kul att träffa alla igen! Sen har vi fullt upp med Strängnäs lokala kennelklubbs 1 Maj utställning… som jag hoppas ni anmält till…OM INTE, den 10/4 går anmälan ut, annons finns på Slkk’s hemsida , & en fågel viska i mitt öra att INGEN jappe är ännu anmäld hmmmmm!

31/3:

Äntligen tid för lite uppdatering! Björn är nu hemma igen efter nästan 2 veckor på sjukhuset. Skadan på Njuren beror på det höga blodtrycket & man tror att det kommer att läka så småningom…  men nu är han sjukskriven ett bra tag framöver men trots att han fortfarande har ont & är trött är han betydligt piggare!!Återigen ett STORT tack till alla som har hört av sej!!!  I dag har jag vart på utställning med valpisarna! Känns som det var evigheter sen sist, & det var riktigt kul att vara "där" igen, det var Eskilstuna Lokala kennelklubb som hade en inoff. utställning på Sundbyholms travbana…. ett yppligt tillfälle att träna små valpar, VISSt kanontrångt, men klarar dom detta klarar dom ALLT, ha,ha,ha…. Jag hade med Zuzzie & Dakii som båda ställdes för första gången. Dessutom fanns det tre jappar till påplats & dom var Siv Engmans( Confetties Kennel) hundar. Först ut var vår lilla "Dakii" i valpkl 4-6 månader & hon skötte sej exemplariskt… eller jag kan nog ta i å säga att hon var SUPERDUKTIG!!  Eftersom vi haft det som vi ´haft det här hemma så har det blivit lite si & så med träningen så att bara gå med ett utställningskoppel tyckte jag var en bedift men  Dakii uppförde sej som honinte gjort annat & vann sin klass & blev BIR 4-6…. ja ja… ingen mördande konkurans eftersom hon var själv men ändå…! Sen var det Zuzziz tur & även hon var duktig… skötte sej kanon på bordet men blev slagen av "Cola" dottern Donna, som vuxit till sej å blivit en kanon fin fröken med ett mycket härligt temprament, Grattis Sivan!! "Donna" blev sedan BIG 3:a. Två Juniorer fanns på plats, Sivs import Boogiman( Som vuxit till sej & blivit en kanonvacker pojke med ett mycket härligt temprament… ha.ha.ha… det finns inte mycket som stressar upp den grabben i onödan kan jag ju säga, sååå himla cool!!!)  & hennes tik Chrystata…. båda fick hp & Boogiman blev Bir & sedemera BIG 3:a.  Dackii slog till med att VINNA gruppen samt att bli BIS-VALP 4-6 mån!! Klockan hann bli närmare 17.00 innan vi styrde kosan hemåt efter en mycket lyckad dag… å då syftar jag inte på resultaten utan på hur hundarna uppförde sej, dom var såååå duktiga!!! Nya bilder på Dakisimeru & Zuzzie finns på deras sidor!

Nu har vi laddat om batterierna för i morgon är det årsmöte i japanska spetsklubben, hoppas att man får träffa många medlemmar då!

24/3:

Hej på er alla! Kan berätta att nu är provet taget på Björn & han har fått permesion över helgen & är hemma hos oss, äntligen! Men på måndag ska han tillbaka till sjukhuset igen…..

21/3:

Fick ett så härligt kort på Bella i dag från Boliden som jag bara måste visa er…..

hon har alltså vart ute & åkt spark med lillhusse!! tusen tack Malin för dom fina bilderna!

Tyvärr är det forfarande inge vidare med Björn, han har nu åkt på KRÄKSJUKAN, så det var bara att glömma att han skulle göra provet på njuren, skit oxå på ren svenska!!! Dessutom har både Sanna & Sofie åkt på samma kräksjuka så det måste ha vart någon smitta på sjukhuset i måndags… själv har jag ännu så länge klarat mej, peppar,peppar!!

20/3:

Hej på er alla ! Här hemma har vi det lite rörigt just nu, men vi börjar med att berätta att valparna i Lördags blev 8 veckor & har flyttat till sina nya familjer  : Fam: Hultqvist & "Lajka" i Huddinge, Fam: Johansson  & "Aiztoo"i strängnäs, Fam: Gylefors & "Isa"i Enhörna samt Familjen Lundmark & "Bella" i Boliden , VI ÖNSKAR ER ALLA ETT STORT LYCKA TILL, & så här lång har allt verkat gått bra ;0)) ! Bilder på valparna 8 veckor finns på Valpsidan.

Sen vill jag tacka ALLA som hört av sej… Det är nämligen så att Björn förra onsdagen blev inlaggd på Mälarsjukhuset, vi åkte dit akut med vad Björn trodde något fel med en njure då han har haft ont av & till en tid. Det skulle visa sej att han hade dessutom ett blodtryck som inte var av denna värd… läkaren hade aldrig sett ett så högt undertryck!! så han blev inlagd & man börja att behandla det höga blodtrycket & det har inte vart det lättaste. Man var tvungen att få det under kontroll innan man kan börja göra något åt njuren som dom konstaterat har en nedsatt funktion samt att den är inflamerad. Nu har blodtrycket börjat att stabilisera sej & i morgon så kommer man att gå in & ta ett prov på njuren… när detta är gjort så måste man ligga helt still i 24 timmar efteråt. Så nu hoppas vi på att Björn ev. får komma hem på fredag, & att vi då vet mer om vad det är som är fel! Huvudsaken är att Björn nu börjar bli lite piggare även om han fortfarande är väldigt trött & har ont…… Men som sagt: TACK all ni som hört av er på ett eller annat sätt…. Vill passa på att skicka ett stort GRATTIS till Moalitz Hugo High Spirit, ( Son till Noidens Love Just Of Power) & Husse Robert som i Malmö blev champion i helgen!!

10/3:

Nu finns det nya bilder på valparna som i dag blir 7 veckor samtnya bilder på Dakisimeru.… Här har vi haft en tuff vecka annars, vi har åkt på influensan,BLÄÄÄÄÄ, 40 gr feber i flera dagar & man hostar så man tror lungerna ska komma upp, fy 17!! & ALLA i familjen utan Sofie har legat för ankar…. ,men nu börjar vi så smått återhämta oss…. Ha en fortsatt trevlig helg på er ALLA! Vi ska njuta av den sista veckan tillsamans med valparna som flyttar nästa helg… det är sorgligt va 8 veckor går fort….. men det är ju klart…. frågar man valpköparna så är det ju tvärtom förstås, det har varit 8 LÅNGA veckor, Fniss…..

6/3:

Oj vad tiden springer iväg! Valparna blev 6 veckor i lördags & i dag har vi tagit lite nya kort! Dom har för första gången fått vart ute en liten stund, men uch det har vart grått & trist väder hela dagen!  I går vart valparna chippmärkta . Annars är allt bra här hemma, har nu anmält Dakisimeru & Zuzzie till en liten inoff. utställning på Sundbyholm om några veckor, har även anmält till Påskutställningen i Stockholm samt till Västerås, ska bli kul att få ställa igen nu efter att det vart lugnt på den fronten ett tag!  NYA bilder på valparna hittar ni HÄR!

25/2:

Så har vi lekt med cameran igen ;0)  Valparna är nu 5 veckor gammla det är full fart på dom. Har även tagit nya kort påDakisimeru….

17/2:

Hej igen! Nu har vi tagit lite nya kort på valparna, nu är det inte lika lätt att fota dom för nu börjar dom bli betydligt rörligare,ha,ha,ha….

I  dag har vi haft vår släkts traditionsenliga "PulkaTräff"den brukar vi ha varje år i samband med att barna börjar sitt sportlov, & trots att inte alla kunde vara med så blev vi en hel del folk, verkligen KANONKUL! Lilla Dackii & Zuzzie fick följa med oxå, och på deras egna sider finns lite nytagna kort på dom. Kan inte låta bli att visa er några kort från vår träff, barn i ALLA åldar åkte faktiskt pulka & gissa om man är lite mör nu,ha,ha,ha……..

Zuzzie & Dackii på korvjakt!

Dackii,Nelly & Peter snackar i backen!

Ha,ha.. Morfar var nog den som åkte flest gånger

Sanna i pulka race….

Evelina,Conny & Sanna på G igen…..

Korvgrillning

Lilla Lea har full koll på boben med hjälp av sin far…

Hundarna var både trötta & lite frusna mot slutet & då var det varmt & skönt i mattes knä

16/2:

Halloys på er alla! Vill bara berätta att "Dackii" fått sitt svenska medborgarskap,ha,ha… i Svenska kennelklubben med Regnr: S15823/2007, det gick väldigt fort, sände det i tisdags & fick det i går!

10/2:

Såå var det äntligen dags att få hämta hem vår nya lilla stjärna…. lilla Dakisimeru,( betyder kramgo på japanska!)  en valp efter vår Colan & som är "Linjeavlad" på vår gammla Jojjo! En helt underbar liten tös som dessutom verkar ha ett kanontemprament! Resan med båten gick utan problem, & här hemma har hon funnit sej väl tillrätta redan, äter & sover & leker med dom andra! Vi sänder STORA TACK-kramar till Mirja & Jaakko,kennel Sakura Zensen som hade hand om "Dacki" några extra veckor åt oss! Ellies valpar har hunnit bli 3 veckor & har fått flytta ner till köket, helt underbara förstås som dom brukar vara i denna ålder, ha,ha,ha!! 

5/2:

ÄNTLIGEN, Nu Är JAPANSKA SPETSKLUBBENS Hemsida uppe på adressen: http://www.japanska-spetsklubben.com SNÄLLA NI, som har länk till Jsk’s hemsida: Ändra adressen!!

3/2:

Uppdaterat valpsidan!

29/1:

Halloys på er alla! i KYLAN, för fy va kallt vi fått, ha,ha,ha…. Men hundarna tycker det är kul med snö & det är ju rätt skönt att slippa ha stampat jordgolv inne! I Lördags hade Japanska spetsklubben Jul/Nyårs träff & det var mycke lyckat, vi var runt 20 personer & lika många hundar & det var ett strålande vinterväder. Det var tipspromenad, glögg, skinkmacka Julklappsbyte & hundrace…. Allt mycket uppskattat så det var kanonkul! Finalrace: Zuzzie, Yochi & Nubbe  & Vann gjorde Zuzzie !!

Till ALLA ER som väntar på Jappeklubbens hemsida…. den är på gång, men det har vart sååååå mycket strul med att byta till ett nytt domän samt att få loss vår gammla adress så det liknar ankskit på ren svenska!! Men håll er till tåls… den kommer inom några dagar nu…. fast det har vi ju sagt länge till er som undrat men NU SKA det vara så……

Äntligen har SSUK uppdaterat sin hemsida i alla fall, & TOP DOG 2006 är publiserad…. & Inte behövde vi skämmas, Noidens Right on Time kom som nr 6, & På veteranlistan Kom som Nr 1: Noidens Ghia Gomasuri, GRATTIS ÅSA & SAM!!!!!!! & som nr 2 kom vår gammla Elvira Of Floy to Noiden som nu ägs av Lena & Jan-Erik Binggeli, ett stort grattis även till er!! På uppfödarlistan lyckades vi komma som nr 3, vilket vi är mycket stolta över förstås!!  

20/1:

NU har dom äntligen kommit! 4 st små underverk blev det, 3 töser & en kille.. Ellie har varit kanonduktig & hon är sååå STOLT över sina små & har knappt tid att sova för hon vill se på sina telingar! Men SOVA är något vi ska gör för nu är man trött villjag lova….se mer på valpsidan….

GOTT NYTT ÅR, & GOD FORTSÄTTNING!!! Hoppas ni har har haft det riktigt bra i jul-Nyår. Här hemma har man börjat komma in i vardagen igen, barnen har börjat skolan & vardagen börjar bli sej lik igen ha,ha,ha… TUSEN tack för alla Julkort / Mejl som kommit, det är alltid lika kul att höra ifrån er alla! TYVÄRR blev det inga valpar med Kiwi, hon lurade oss länge att tro att så var fallet men icke då ;0((  ! Men vi komme att göra ett nytt försök vid nästa löp! Ellie däremot är kanonrund & go så där blir det valpar i alla fall, hon är parad rätt länge så det blir lite problematiskt att räkna ut exakt NÄR men om ca: 1-2 veckor är det dags!

Sivan & jag har vart på en  tripp ,UTAN HUNDAR, till Finland där vi var & hälsade på hos Kirsi, dessutom var vi & tittade på Colans valpar hos Mirja & Jakkoo på kennel Sakura Zensen,  dom var bara helt underbara förstås, ha,ha,!!Ska bli mycket spännande att följa dom framöver… ;0)))  ! Vill tacka ALLA, särskilt KIRSI som tog sej tid att ta emot oss, alltid lika trevligt! Vi  åt & drack & paratade hund & åt igen, ha,ha….Tusen tack även till Jaakko som hade ordnat med kanongott att äta när vi var hos  dom ( Han är då kock kan jag berätta så gissa om det smaka bra!!!!) tack även till Airi som vi hälsade på, när vi var på väg till båten igen, hon hade fixat både smörgåstårta & gräddtårta så oj,oj,oj…. våra magar stod i fyra hörn när vi kom till båten! TUSEN,TUSEN TACK TILL ER ALLA!!!!!!!! Vi hade ju en himla tur att vi åkte När vi åkte för när vi väl var hemma kom STORMEN!! Jössös va det har blåst, natten till Onsdag vart vi utan ström, men den var tillbaka igen på morgonen men hela internettet låg ner hela dan! Men nu är det fart på det oxå igen. I natt har det faktist varit lite snöblandat regn , så nu finns det lite vitt på backen, men för min del kan det kvitta, jag vill nu ha vår & VÄRME igen, har man inte haft snö på hela vintern så behöver det inte komma NU!! Kallt kan det ju få vara ett tag, för hundarnas del, nu har vi haft "stampat jordgolv"länge & det är INTE kul! Som sagt… god fortsättning på er, så hörs vi snart igen!!

Colan & Nellis valpar 6,5 veckor gammla…..