Uppfödare av Japansk Spets – Breed Japanese Spitz

Nyheter 2012

colanbirjsk2012,1-horz
Backamo 2012-05-12: Noidens Rigth On Time "Colan" BIR På japanska spetsklubbens rasspecial!För andra gången i sitt liv, sist var 2007. Nu är han 10,5 år gammal!!!Gissa om vi är STOLTA! Dessutom: när på FULL pott till Noidens kennel!!! Domare: Michel Leonard/Irland! Med facit i handen: Bästa hane 1,3,4 till Noidens samt Bästa TIK 2 & 3, samt Bästa uppfödar grupp & dagens bästa rörelser, & Champion of Champion!

26/11 -12

Nu är det ett Väldigt länge sedan jag uppdatera…. Ska fatta mej lite kort här, nya (gamla!) utställningsresultat på flera hundar, bla. på Gina som den 8/9 blev SVuch & BIR i Gimo…

Har vart på utbilding med ssuk, & är numera CUA, Certifierad Utställnings Ansvarig….Tusen tack alla för en trevlig helg, speciellt till Åsa & Kim som övernatta hos oss på Villa Noiden :)!

Så har vi fått valpar som i dag är en vecka gamla, Lova fick 1 hane & 2 tikar & alla mår strålande!

9/8 -12

Nu är det ett tag sedan jag hann uppdatera, men det har vart full fart denna sommar. Alla valparna har flyttat till sina nya hem & vi önskar förstås alla stort lycka till med sina nya familjemedlemmar. Tyvärr slutade det hela otroligt tragiskt för den familj som köpte lilla "Nano Nellie"… efter att ha bott hos sin nya familj i endast 6 dagar omkom hon efter en mycket tragisk olycka, vi lider med familjen & är alla chockade över hur snabbt olyckan kan vara framme! Sov gott lilla "Nellie"! 

Vi har vart på utställning i Köping där jag campade med Familjen Hellström/Jacobsson,Kim & Micke med barn! Vart en kanontrevlig helg med blandade resultat, Men vår gamle man Colan visa var skåpet ska stå å blev 2x BIRVETERAN! Resultat & kritiker finns på Colan, Hero & Ginas sidor! TUSEN tack Kim & Micke för en kanontrevlig helg med god mat (som micke laga!) & dryck & glada skratt! 😉

Nu ser vi fram emot 3dagars utställningen i Sandviken då vi får långväga gäster på besök, som det var länge sedan man träffade så det ska bli Såååååååå kul!!!!
I helgen som passera var vi över med goda vänner till Riga på en "kortsemester", mkt trevligt & en resa över dit kan jag varmt rekomendera… mkt fint att titta på!

… annars är man inne på sista semesterveckan & man fattar inte vart dagarna tar vägen, men börjar med att bara jobba en dag för att sedan ta itu med Sörmlands Kennelklubbs utställning i Eskilstuna !

Dessutom börjar anmälningarna till Jsk inoff utställning ramla in så… för er som missat detta gå in på: http://japansk-spetsklubb.se/aktiviteter/inofficiell-utstallning-2012/ & anmäl er!!!

Trevlig fortsättning på sensommaren på er!!!!!!!

4/7 -12

 Halloys på er alla! hoppas att ni har det skönt i sommarvärmen…. nu börjar man längta till semestern! ska jobba nästa vecka oxå men sen så…. ska bli riktigt skönt!
Allt är bara bra med valparna å lilla "Ricky" flytta i söndags & på lördag flyttar "Simba". Donnas valpar i N-N kullen fyllde 5 veckor i går & nu är det full fart på dom. Skönt att vädret äntligen tillåter att de kan vara ute lite på dagarna…. nya vikter samt bilder finns du på båda valpkullarna på deras respektive sida…

25/6 -12

Oj va tiden rusar på, valparna är redan 7 respektive 4 veckor gamla! Vi har haft uruselt väder här som på så många andra platser i landet men på Midsommarafton hade vi stråland sol, så skönt! 
Tyvärr blir det inte mycke kort tagna, var mycket enklare när barnen bodde hemma & man fick hjälp.. nu får man klara sej själv å det är ju när på omöjligt,ha,ha,ha… Men i dag har jag gjort ett försök i alla fall 😉 ! Valparna mår strålande,i M-M kullen flyttar ju den första valpen nästa helg ,den andra några dagar senare…
N-N kullen växer så det knakar, även lilla "tummelisa" även om hon bara är hälften så stor som sina syskon å är sååååå söt!!!! I den kullen är en hane fortfarande otingad…

1/6 -12

Lagt in kritiker( de som går att läsa då dom är otroligt svårlästa!!!!) på Colan,Hiro & Lova samt uppfgr från specialen.
Alla valparna mår prima & ökar i vikt som det ska, även lilla "tummelisa" eller kanske hon ska heta "Madonna" som en vän sa…….Eller Hidonna,ha,ha,ha,ha…….

Måste ju berätta att jag blev moster igen samma natt som Donna födde sina valpar, min lilla syster yster Cissi födde en dotter( fast vi nog alla trodde det äntligen skulle komma in en grabb i släkten men tji fick vi, i stället kom en ljuvlig liten Annie, eller, liten & liten…. 4 250 gr å 52 cm lång

Vädret kan man ju inte låta bli tt nämna… är det JUNI eller NOVEMBER?? i morse när man gick upp 5,2 gr…just nu kl 14.20: 8,5 gr…. å REGN!!!! BLÄ, jag vill ha VÄRME & det är NU! Trevlig helg på er alla!

29/5 -12

Då har äntligen Donna & Hiros valpar kommit (N-N kullen)…Efter att hållit oss på sträckbänken hela helgen så föddes valparna natten mellan Måndag & tisdag. Jag hade gissat på 3-4 valpar men 5 stycken blev det, 2 hanar & 3 tikar… den sista väldigt liten men pigg till tusen så vi hoppas att hon har livsgnistan att hänga med! Det tog god tid innan allt kom igång men när det väl starta så gick det strålande, å Donna är verkligen en super mamma…vägrar fortfarande att lämna sina små för att gå ut å kissa, så man får bära ut henne!

M-M kullen vart 3 veckor i Söndags, å det växer så det knakar! Köttfärs är kanongott å snart ska de smaka foder oxå! I dag har de flyttat ner till köket & en helt nu värld öppnar sej för de små liven, som jag tror är bestämt vad de ska få heta: Noidens Make Me Happy…ska även kallas Happy,, & Noidens Make My Day…

 

28/4 -12

Då har vi vart på årets special, å vilken helg det blev! Storslam törs jag nog skryta med då det snabbt summerat blev: BIR samt BIRveteran "Colan, Noidens rigth on time, 3a bästa hane: noidens white Zimba of Hana & Bh 4 noidens Hero Heartbreaker. På tiksidan slog vår "Lova" Jasams Perfect love Affair" till & blev, som förra året, Bästa tik 2a med CERT & Bästa tik 3a, Hiros syster Noidens Heroine Heratbreaker! Domarens pris till Dagens bästa rörelser gick till Noidens White Zimba of Hana!!! & Som grädden på moset blev Noidens uppfödargrupp BÄSTA GRUPP!!! Fler hundar från Noidens det gick bra för var: N.Harly Heratbreaker Chkl: E,4 ck, Noidens Isadora Isbit: ökl: E:4 ck & Noidens Dizela silver Dream: E,Opl, CK
TUSEN TACK till ALLA som gjorde denna helg minnesvärd!! Särskilt stort tack till våra härliga valpköpare som gjord detta möjligt! Samt TACK Kim, till kanontrevligt sällskap under helgen! Första gången man faktiskt var på speialen å sivan inte fanns med, å den tysta minuten som öppnade utställningen var Sorglig men jag vet att hon var nog med på ett hörn i alla fall….

Om INTE DÅ så VET jag att hon var med när vår "Bock" Hiro fick till en andra tjuvparning i alla fall som jag skrev om i det sista inlägget! Fött upp hundar i 30 år å aldrig fått en tjuvparning men nu är det 2 på 1 år! Å nog blir det valpar allt…. Confetties Prima Donna är så rund å go å nästa vecka kommer dom!  Att Siv var med här är jag övertygad om då hon velat använda Hiro på Donna, men när det blev som det blev å det "bara "blev en valp efter donna & Boggieman så lova jag siv att göra om den kombinationen… då tiken som blev, vart KANONFIN!….. men det är ju klart Sivan, NÄR sa vi ju inte 😉 !!

Sessan Födde förra söndagen 2 valpar ( fast hon såg ut att ha minst 5!!i magen..) dessa 2 är pigga till tusen & växer å frodas å sessan är en kanon mamma. Dessa 2 HANAR är tingade! Nu hoppas vi på lite tikar hos Donna…..

Denna korta rapport är det jag hinner med denna gång… hörs snart igen! trevlig Kristihimmelfärdshelg på er alla!

28/4 -12

Då har vi vart på årets andra utställning, & vilken utställning det blev!! Fick både BIR & BIM hunden med oss hem! Visseligen var det inte många anmälda till utställningen, bara 9 stycken, men dom vi slog har haft stor framgång i ringarna så det var riktigt kul i alla fall! & framför allt tyckte Hiro & Lova att det var kul & skötte sej galant!

Sessan som har ca 1 vecka kvar av sin dräktighet är såååå rund om magen, ska bli spännande å se vad som gömmer sej därinne 🙂

Trevlig Valborg på er alla nu så hörs vi snart igen….. <3

 

20/4 -12

YES!!!! Vi har valpar på G…. Härligt, över ett år sedan sist så nu är det hög tid,ha,ha,ha… annars har det hänt en del sen sist… årsmöte i Jsk, å jo, nog hamna man där igen..i alla fall för en tid på 1 år, Visst brinner man för rasen men att sitta i Sörmlands kennelklubb & Strängnäs lokala kennelklubb… Ja, det blir ju en del jobb! Men vill medlemmarna ha mej där så självklart ställer man upp…
Som sagt, Sessan & Hiro väntar valpar men vi har yttligare en tik som är oplanerat parad med Hiro… helt på egen hand!!! Tiken i fråga visa inga tecken på att löpa… inte svullen, inge blod… men "Bocken" Hiro fick till det….veckan efter börja hon blöda å blev svullen å pojkarna galna… så jag trodde ju att det blev nog inget … nu börjar hon få en kula på magen såå… ja,blir nog valpar där med 😉 Återkommer om VEM tiken i fråga är när jag är helt säker på att det är valpar där inne….. !! Ingen fara rent släktmässigt men inte alls vad jag planerat då hon skulle paras med en annan hane… men men, bara gilla läget… Å Hiros "Kvot" är fylld nu… Så vill ngn ha en "JappeBock" så är han just nu till Salu,ha,ha,ha,ha,ha… Nä, skoja bara, det är han INTE!
Nu laddar vi inför årets Special, som går av stapeln redan i MAJ…. å självklar gör mina hundar som alla andras i denna "vårtid", tar av sej inför sommarsesongen…bara gilla läget å hoppas att vår domare har lite överseende med detta!

ytligare en av mina hundvänner har somnat in i en alldeles för tidig ålder..R.I.P Anki Ringborg!! .nu hoppas vi på ATT SLIPPA FLER DÖDSFALL å kanske det kan få bli bröllop nästa gång……

I Helgen som var så for Sofie & jag upp till sanna & Johan i funäsdalen… blev en härlig helg med helt UNDERBART väder!!

Önskar er alla en TREVLIG HELG, å återkommer snart igen om det är en eller 2 kullar som väntas på Noidens!!!!

22/2 -12

Tyvärr kan vi bara konstatera att det inte blir några valpar med Dacki ;( ! Trist förstås för nu är man valp sugen vill jag lova, över ett år sedan vi hade valpar så…. Men, I dag ringde min kära syster yster, där Sessan bor numera å hon har börjat löpa, YES! Så om 10 dagar så där så testar vi att para å hoppas på det bästa. Hon löpte för 4 månader sedan så man vet ju inte om detta är ett riktigt löp…eller om det andra var det…eller båda! I bland blir man inte riktigt klok på detta :)!!

Hiro har även blivit far till en kull på 5 valpar hos Gunilla på WellnessDogs Kennel, som vi ska besöka om några veckor när de vuxit på sej lite…..

13/2 -12

Halloys på er alla!! Hur har ni det i kylan…. Här i Strängnäs har temperaturen vart både av å på från -3 till – 20, i bland på bara några timmar ;(  !  Men för hundar & människor rätt skönt vinterväder, Inga skitiga hundar Å vi har ännu inte behövt skotta en endaste gång!
Denna helgen som var, den 12/2 var vi äntligen på utställning igen…. denna gång nästan nästgårds då Ssuk hade sin utställning i Ekilstuna.17 Jappar var anmälda till domaren Karl-Erik Johansson. Hade 3 hundar med, Colan, Hiro & Lova… 6 det gick strålande, Colan 3a Bästa hane & Birveteran & BISveteran 3a, Hiro Bästa hane 2a, & vår Lova 4 Bästa tik med CERT & BISJunior 4a! Kanonkul! Storslam till Mikaela som åkte hem med både Bir & Bimhunden, stort grattis igen!
Kan rekommendera en sida på Face Book:
japanskspets@groups.facebook.com
Här finns det mkt intressant läsning om vad som man diskuterar i rasen samt lite bilder å resultat mm,mm… här finns bl.a hela resultatet från helgen.

Tyvärr verkar det som om "Dacki" går tom denna gången….. trist, för nu är vi valpsugna igen, är ju över ett år sedan vi hade smått… men men…vi testar igen 🙂

 

23/1 -12

God Fortsättning på det nya året på er alla. Äntligen fått tid att börja uppdatera hemsidan… det är ju lite pyssel när det är ett nytt år… det är ju tyvärr inte bara en sida man måste in å ändra på, utan ALLA, så att årtalet blir rätt! Annars är allt bra här hemma, vår förhoppning är att vi ev. kan ha valpar på gång, ännu för tidigt att säga men så snart vi tror oss veta så ska vi berätta mer….. 🙂