Uppfödare av Japansk Spets – Breed Japanese Spitz

Valparna 1 vecka gamla!

Halloys på er alla.

Valparna blir i dag en vecka gamla & de mår alla prima, går kanske inte upp lika fort i vikt som de brukar men inte så konstigt när de är 8 stycken som ska utfodras från mamma ”Eimie”.
Har vart fullt upp denna vecka så jag har inte hunnit skriva så mkt men måste ju berätta hur det gick, när valparna kom. De var ju planerade till i fredags då första parningsdagen var men jag räkna med att de skulle kanske komma ngt tidigare då hon var så himla stor så onsdagen hade jag misstankar om… MEN OJ så fel man hade…
Vi hade sedan länge bokat en resa till Tallin 9-11 juni, & hemma skull vår höggravida dotter Sofie vara hos hundarna. Sofie har ju vart med vid så många valpningar så det var jag inte ett dugg orolig för att hon skulle fixa, men med en ENORM mage i vägen misstänkte vi att det skulle ju inte funka , så som tur var hade jag frågat Linda Stääv om hon skulle vara hemma & kunna hoppa in & hjälpa till IFALL ngt skulle hända….& visst F-N händer det…. vid lunch på måndagen den 10 ringer en halvt hysterisk Sofie & berättar att första valpen har kommit!! Helt utan att ”Eimie” har visat några tecken på att vilja valpa, tvärtom, hon sprang runt & lekte med sin ”apa” som hur brukar å Sofie går in i duschen, 10 min senare så hör Sofie pip från sovrummet å tror först att det är väl pipen i apan som låter…eller..? NIX Prix, under sängen har Eimie fött den första valpen, en tik som stackars Sofie hade vissa svårigheter att få fram under sängen när en stor mage var i vägen!

Det var då hon ringde till mej, som satt på en uteservering i Tallin, på andra sidan östersjön! Å gissa om det vart fart på Siljeströmskan 🙂 Resturangen låg på ett stort torg å jag lovar, jag roa nog en hel del på det torget,ha,ha,ha…Valplådanp-pnyfodda var redo men jag hade ju inte tagit fram allt annat som behövs vid valpningen så när första valpen + mor var på plats i lådan så fick Sofie leta reda på det som behövdes & jag ringde Linda som på mindre än 20 minuter var på plats lagom som valp 2 kom…Sen blev det en spännande eftermiddag, men Eimie var så duktig, å alla valpar kom ut på krystverk nr 2, endast den sista valpen krävde några extra krysstvärkar innan den kom ut & kl: 15.15 ! 8 valpar på 3,15 tim, helt otroligt!
TUSEN TUSEN TACK Sofie & Linda, ni var såååå duktiga!

Så kul med så många Colan/Eimie valpar, å jag som trodde att Colan kanske skulle ha slut på ”Krutet”,ha,ha,ha..  det är faktiskt den andra kullen i Sverige som fötts med 8 valpar, & ”Colan” var farfar till den tidigare kullen. Själv har vi haft 6 st som flest i en valpkull….

Nu laddar vi inför den stundande Midsommarafton & vi önskar er alla en Trevlig midsommar!
PS: det finns ännu några otingade valpar 🙂  !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *