Uppfödare av Japansk Spets – Breed Japanese Spitz

Monthly Archives: juni 2013

valparn 2 veckor

Nu har valparna blivit 2 veckor, & har i dag blivit vägda, avmaskade & fått smaka köttfärs, Det var mumma det! Kladdigt & det tar ju en stund innan alla 8 fått sej en smakbit,ha,ha,ha…!återkommer med bilder.

Midsommar

har det ju också varit, & en lyckad fest även i år med ca 70 gäster! Tänk att våra barn åker ända från Funäsdalen & grannens dotter ända från Norge dit hon flyttat för att vara med, SÅ KUL! TUSEN TACK alla ni som kom! Här kommer några bilder….
IMAG1329

 

Valparna 1 vecka gamla!

Halloys på er alla.

Valparna blir i dag en vecka gamla & de mår alla prima, går kanske inte upp lika fort i vikt som de brukar men inte så konstigt när de är 8 stycken som ska utfodras från mamma ”Eimie”.
Har vart fullt upp denna vecka så jag har inte hunnit skriva så mkt men måste ju berätta hur det gick, när valparna kom. De var ju planerade till i fredags då första parningsdagen var men jag räkna med att de skulle kanske komma ngt tidigare då hon var så himla stor så onsdagen hade jag misstankar om… MEN OJ så fel man hade…
Vi hade sedan länge bokat en resa till Tallin 9-11 juni, & hemma skull vår höggravida dotter Sofie vara hos hundarna. Sofie har ju vart med vid så många valpningar så det var jag inte ett dugg orolig för att hon skulle fixa, men med en ENORM mage i vägen misstänkte vi att det skulle ju inte funka , så som tur var hade jag frågat Linda Stääv om hon skulle vara hemma & kunna hoppa in & hjälpa till IFALL ngt skulle hända….& visst F-N händer det…. vid lunch på måndagen den 10 ringer en halvt hysterisk Sofie & berättar att första valpen har kommit!! Helt utan att ”Eimie” har visat några tecken på att vilja valpa, tvärtom, hon sprang runt & lekte med sin ”apa” som hur brukar å Sofie går in i duschen, 10 min senare så hör Sofie pip från sovrummet å tror först att det är väl pipen i apan som låter…eller..? NIX Prix, under sängen har Eimie fött den första valpen, en tik som stackars Sofie hade vissa svårigheter att få fram under sängen när en stor mage var i vägen!

Det var då hon ringde till mej, som satt på en uteservering i Tallin, på andra sidan östersjön! Å gissa om det vart fart på Siljeströmskan 🙂 Resturangen låg på ett stort torg å jag lovar, jag roa nog en hel del på det torget,ha,ha,ha…Valplådanp-pnyfodda var redo men jag hade ju inte tagit fram allt annat som behövs vid valpningen så när första valpen + mor var på plats i lådan så fick Sofie leta reda på det som behövdes & jag ringde Linda som på mindre än 20 minuter var på plats lagom som valp 2 kom…Sen blev det en spännande eftermiddag, men Eimie var så duktig, å alla valpar kom ut på krystverk nr 2, endast den sista valpen krävde några extra krysstvärkar innan den kom ut & kl: 15.15 ! 8 valpar på 3,15 tim, helt otroligt!
TUSEN TUSEN TACK Sofie & Linda, ni var såååå duktiga!

Så kul med så många Colan/Eimie valpar, å jag som trodde att Colan kanske skulle ha slut på ”Krutet”,ha,ha,ha..  det är faktiskt den andra kullen i Sverige som fötts med 8 valpar, & ”Colan” var farfar till den tidigare kullen. Själv har vi haft 6 st som flest i en valpkull….

Nu laddar vi inför den stundande Midsommarafton & vi önskar er alla en Trevlig midsommar!
PS: det finns ännu några otingade valpar 🙂  !

Valparna har kommit!

Halloys!

Den 10/6-2013 så kom valparna och vi 8 stycken, helt otroligt! Det blev 5 hanar och 3 tikar och alla mår väl! Ska skriva mer någon dag och berätta om dem. I dag finns det i alla fall en bild och vikter på dem alla, gå gärna in och titta på deras sida HÄR!

Nu har jag fått en kurs i hur man uppdaterar :) !

Nu skriver jag mitt första inlägg på nya hemsidan själv för första gången! TUSEN TUSEN TACK Kim som hjälpt mej mednya hemsidan till att börja med som blev såååå fin, & som sen har genom telefonterror väglett mej hur man nu ska uppdatera den också! tar ett tag innan man vet hur allt funkar…men men…nu har jag i alla fall lagt in lite utställningsresultat & kritiker på respektive hunds sidor  (från ssuk’s ”kung bore” & från SÖkk’s utställning i Strängnäs) dom det gäller är Colan,Hiro,Sessan, Dacki & Donna. samt avel/uppf sidan(tyvärr har de tidigare resultaten på uppf/avels resultat försvunnit)

Hör snart av mej igen, ha en underbar dag!

 

Inget är

Halloys!

Inget är som i väntans tider säger man! Bjuder här på en liten bild på vår tik Eimie som ska ha valpar om ca 1½ vecka! /Maggan

eimie-valpar